Canadiens pani Price'i kaheksaks aastaks lukku

Montreal Canadiensi fännid võivad taas rahulikult magada. Carey Price, kellest oleks järgmisel suvel saanud piiranguteta vabaagent, sõlmis klubiga uue lepingu, mis kehtib hooaja 2025/26 lõpuni. Megatehingu väärtuseks on tervelt 84 miljonit dollarit.

(foto: habseyesontheprize.com)
Price'ist saab ülekaalukalt liiga enimteeniv väravavaht ja samuti tõuseb ta keskmise palga osas jagama liiga esikohta.


Vana tehinguga palgafondist enda alla 6.5 miljonit võtnud puurivaht on Montrealis lõpetanud oma kümnenda hooaja. Temast sai selle alguses NHL-i ajaloo esimene väravavaht, kes võitnud hooaja esimesed kümme matši. Kaks aastat tagasi tõusis Price läbi aegade esimeseks puurilukuks, kes hooaja auhindade jagamisel neli isiklikku auhinda saanud.

"Ei ole siinsest paremat kohta hoki mängimiseks. Minu jaoks on suur au kanda Canadiensi vormi kogu ülejäänud karjääri. Ausalt öeldes ei kujuta ma ka ette kuskil mujal mängimist," sõnas Price pärast lepingu allkirjastamist.

"Härra Laupäeva Õhtu" on kogu karjääri peale seni 509-st mängust võitnud 270, lastes keskmiselt 2.40 väravat ja tõrjudes 92%-ga. Tal on kirjas 39 nullimängu. Uuel hooajal võib Price kukutada nii klubi mängude (556) kui võitude (314) rekordid, mis kuuluvad mõlemad Jacques Plante'le.

Kommentaarid