Mark Streit naaseb Montreali

Tänavu Pittsburgh Penguinsi ridades oma pika karjääri jooksul esimest korda Stanley karika võitnud Mark Streit on uuel hooajal tagasi seal, kust tema NHL-i teekond algas. 39-aastane šveitslane tegi Montreal Canadiensiga aastase lepingu, mille väärtuseks 700 000 dollarit, millele võivad lisanduda 300 000 jagu boonuseid.

(foto: pensburgh.com)
Streit tegi oma esimesed hooajad Montrealis aastatel 2006-08. 205 mänguga jäi kirja 25 väravat ja 109 punkti. Järgnenud on aastad New York Islandersis ja Philadelphia Flyersis ning 48 minutit Tampa Bay Lightningus. Lightning hankis Streiti tänavu vahetustehingute viimasel päeval, ent saatis ta koheselt Pittsburghi edasi.

Šveitsi A-koondist 16. erineval turniiril aidanud kaitsja sai lõppenud hooajal kahe meeskonna peale 69 mänguga kirja kuus väravat ja 27 punkti. Playoffides tuli pingviinide eest kolme mänguga kaks söödupunkti. Temast sai David Aebischeri ja Martin Gerberi järel kolmas šveitslasest karikavõitja. 


Ligi pooled (207) Streiti karjääri 434-st punktist on tulnud ülekaalust ja just selles valdkonnas on Canadiens endale viimastel hooaegadel pidevalt abi otsinud. Meeskond pole alates 2012. aastast ülekaalu efektiivsuse osas 20% kätte saanud.

"Olen jätkuvalt üsna hea ülekaalu mängija," tunnistas Streit pärast lepingu allkirjastamist. "See oli 12 aastat tagasi minu parimaks omaduseks ja on ka nüüd. Arvan, et ülekaalu mängides on tähtis kogemused, mänguolukordade lugemine ja reaktsioon. See andis mulle võimaluse NHL-is kanda kinnitada."

Streit tunnistas, et pärast lahkumist on Montreal ikkagi tema südames erilisel kohal olnud ning eriti igatses ta Bell Centre'is mängimist. "See on unikaalne väljak, unikaalsete fännide ja atmosfääriga. See on väga motiveeriv, kui sul on võimalus igal õhtul nende ees mängida," lisas Streit, kes sai eelmise lepinguga nelja aasta peale 21 miljonit.

Kommentaarid