Marleau lahkumine tõi Thorntonile suurema lepingu

Patrick Marleau on oma pikaajalise võitluskaaslase Joe Thorntoni hüljanud, ent vanale sõbrale sai sellega tehtud ka üks lahkumiskingitus. Kui algselt liikus info, et San Joses jätkav Thornton teenib aastase lepinguga 6.5 miljonit dollarit, siis selle tegelik väärtus on hoopis kaheksa miljonit.

(foto: sbnation.com)
Väiksem töötasu oleks aidanud klubil kahte legendi palgalehele mahutada, aga kui Marleau Toronto Maple Leafsiga käed lõi, siis sai Thorntoni palganumber väikese tõuke. Klubi peamänedžer Doug Wilson pole seda ametlikult kinnitanud, aga nii võib ikkagi tema sõnadest välja lugeda.

"Joe oli seoses oma lepinguga väga paindlik. Ta nõustus paar päeva tagasi lepinguga, millel olid erinevad versioonid, sõltuvalt asjaoludest," ütles Wilson pühapäeval.

Peeti tõenäoliseks, et kaks kanget lähevad igal juhul samasse klubisse, aga vaatamata pidevale suhtlemisele kukkus välja ikkagi teisiti.

"Olin Pattyga pidevalt ühenduses, saatsime sõnumeid ja helistasime üksteisele," ütles Thornton. "Olen ilmselgelt löödud, et Patty tagasi ei tule. Aga arvan, et ta saab Torontos suurepäraselt hakkama ja usun, et ta sobib sinna hästi."

"Patty on kogu eluks üks Shark ja läheb ajalukku, kui meeskonna läbi aegade parim. Mul on tema ja tema perekonna üle hea meel. Mis Sharksi puutub, siis kõik peavad väravate tegemisel veidi suurema panuse andma ja edasi liikuma."

Thornton otsis sarnaselt Marleaule kolmeaastast lepingut, ent suur palganumber aitas nähtavasti vaid aastasega leppida. Ninanipsu said ligi 20 meeskonda. Eile 38-aastaseks saanud kanadalane nimetas sedavõrd suurt huvi väga üllatavaks

"Oli tore, et mind jahtisid nii paljud meeskonnad. Tundsin end halvasti, kui ütlesin, et naasen San Josesse, aga just seal on minu süda ja seal olen ma õnnelik," märkis Thornton.

NHL-is 20. hooaega alustav ründaja on enda sõnade kohaselt hästi taastumas põlvetraumadest, millega ta tänavused playoffid lõpetas ning ta loodab edasi mängida veel mitu head aastat.

Kommentaarid