Marcus Krüger vahetas loetud päevade jooksul teist korda klubi

Chicago Blackhawksi ridades Stanley karika kaks korda võitnud Marcus Krüger on end viimastel päevadel leidnud tülika kodulooma rollist. Mitte keegi ei taha teda. 27-aastasest ründajast sai pühapäeval Vegas Golden Knightsi mängumees, aga juba täna loovutati ta Carolina Hurricanesile.

(foto: csnchicago.com)
Krügeri Vegasesse saatmisega vormistati ära üks liiga laienemise drafti aegne tehing. Golden Knights oli Blackhawksi mängijatest Trevor van Riemsdyki valimisega nõustunud ka Krügeri enda toomisega. Tehing viimistleti ära alles nüüd, kuna rootslasel oli lepingus õigus 1. juulil makstavale boonusele.

Lõppenud hooajal 70 mänguga 17 punktini (5+12) jõudnud ründaja on üks paljudest endistest Blackhawksi mängijatest, kes Carolinasse jõudnud. Iroonilisel kombel on nende seas ka van Riemsdyk, kelle Golden Knights saatis sinna vaid päev pärast tema hankimist.

Krügeri jätkamine Chicagos oli välistatud, kuna tema leping võtab palgafondist enda alla üle kolme miljoni dollari ja nagu igal suvel kombeks on saanud, siis Blackhawks on raskustes palgalimiidi sisse mahtumisega.

Blackhawksi poolt 2009. aasta drafti 5. ringis valitud mängumeest on hinnatud üheks liiga parimaks karistuste surmajaks, kuigi viimastel aastatel on tema aktsiad langenud. Näiteks kaks hooaega järjest pole ta lahtivisete edukuses 50% kätte saanud. Tema karjääri rekordiks on hooajast 2013/14 56.7%.

Hurricanes andis tänavuse maailmameistri ja Sotši OM-i hõbedamehe eest ära järgmise drafti 5. ringi valiku.

Kommentaarid