McDavid on olümpialt eemalejäämise pärast endast väljas

Paljud praegused NHL-i noored tähed pole näinud ühtegi jäähoki olümpiaturniiri, kus poleks osalenud maailma parima liiga mängijad. Connor McDavid on üks neist. Olümpialt eemalejäämine teeb maailma kõrgepalgaliseimaks jäähokimängijaks tõusva Edmonton Oilersi kapteni väga kurvaks.

(foto: edmontonjournal.com)
Olümpiaunistus on paljusid uue generatsiooni mängijaid inspireerinud, ent vähemalt neljaks aastaks tuleb see unustada.

"Ma olen selle pärast väga endast väljas," tunnistas McDavid kolmapäeval antud intervjuus. "Soovid oma riiki kõrgeimal tasemel esindada ja olümpiamängud on ilmselgelt kõige kõrgem tase. Teadmine, et sa ei saa oma riiki olümpial vähemalt neli aastat esindada, isegi kui saad seda nelja aasta pärast teha, on pettumust valmistav."

Läinud hooaja põhiturniiri MVP ja mitmete teiste auhindade omanik mängis eelmisel sügisel maailmakarikal põneva Põhja-Ameerika meeskonna eest parimatest parimatega turniiril, ent ilmselgelt polnud see sama, mis olümpiamängud.

McDavid on olnud võitja igal tasemel, kus ta on mänginud. Kanadaga on olemas MM-kuld nii U18, juuniorite kui täiskasvanute seas. Suurimat triumfi tuleb aga veel kannatlikult oodata. Kui selleks üldse veel võimalus tekib.

Kommentaarid