Connor McDavid sai karjääri esimesed auhinnad

Vigastus röövis Connor McDavidilt mullu hooaja parima uustulnuka auhinna, aga see sai sel aastal kuhjaga tagasi tehtud. Edmonton Oilersi noor kapten noppis hooaja auhindade jagamisel kolm trofeed. Juba varem teada olnud põhiturniiri resultatiivseima mängija auhinna kõrval tulid ka MVP tiitlid.

(foto: reviewjournal.com)
Hooaja 30 värava ja 100 punktiga lõpetanud McDavid sai Art Rossi trofee kõrvale nii ajakirjanike poolt hääletatava Harti trofee kui ka kaasmängijate poolt välja selgitatava Ted Lindsay auhinna. Temast sai läbi aegade nooruselt neljas mängija, kellele Harti trofee antud.


Hääletusel oli vahe järgmistega märgatav. McDavid sai kokku 1604 punkti, Playoffide MVP-na Conn Smythe'i trofee teeninud ja põhihooaja parima väravakütina Rocket Richardi trofee saanud Sidney Crosby jäi 1104 peale ning viimane finalist Sergei Bobrovski sai toetust vaid 469 punkti jagu.

Küll ei pidanud aga venelane tühjade kätega koju minema. Tõrjeprotsendi (93.2%) ja endale lastud väravate keskmise (2.06) osas liigat juhtinud puurilukk nimetati karjääri jooksul teist korda hooaja parimaks väravavahiks. Eelmisel hooajal Vezina trofee endale saanud Braden Holtbyle jäi Willaim M. Jenningsi trofee, mis jagatakse väravavahile, kelle meeskond põhiturniiri käigus kõige vähem väravaid lasknud.


Columbusesse rändas ka parima peatreeneri tiitel. John Tortorella võidutses karjääri jooksul samuti teist korda. Jack Adamsi trofeed polnud varem ükski ameeriklane üle ühe korra võitnud ja mitmekordseid võitjaid on üldse vähe.


Veelgi vähem on aga neljakordseid Selke trofee võitjaid. Patrice Bergeronist sai Bob Gainey järel alles teine mees, kes vähemalt neli korda hooaja parimaks kaitseomadustega ründajaks nimetatud.

Parimaks kaitsemängijaks sai Brent Burns. Erik Karlssoniga käis hea rebimine, kuid rootslane pidi teist aastat järjest James Norrise trofeest suu puhtaks pühkima ja seda paljude hinnangul teenimatult.


Karlssonist sai aga läbi aegade neljas kaitsja, kes 27-aastasena juba neli korda valitud hooaja tähtede meeskonda.


Ottawa Senators jäi ilma ka parima peamänedžeri auhinnast, mis läks Nashville Predatorsi David Poile'ile, aga Kanada pealinna läks vähemalt Bill Mastertoni trofee. Selle teenis oma südikuse ja pühendumuse eest väravavaht Craig Anderson.

Lisaks liikus Kanadasse džentelmenlikuse eest jagatav Lady Byng trofee ja parimale uustulnukale antav Calderi trofee. Esimene kuulub Viimase kolme aasta jooksul teist korda kuulub Calgary Flamesi mängijale. Johnny Gaudreau kogus lõppenud hooajal 72 mänguga vaid neli karistusminutit. Teine läks oodatult Auston Matthewsile, kellest sai alates hooajast 1965/66 esimene Toronto Maple Leafsi mängija, kes aasta parimaks kollanokaks nimetatud. Hooaja uustulnukate meeskond koosneb viie klubi mängijatest.


Liidriomaduste ja väljaspool jääd näidatud eeskuju eest said tasustatud Nick Foligno (Mark Messier auhind) ja Travis Hamonic (NHL-i sihtasutuse auhind).

Kommentaarid