Finaalseerias kaks võiduväravat teinud Gaudreaul pole isegi riietusruumis oma kohta

John Harms aastal 1944 ja Frederick Gaudreau aastal 2017. Need on NHL-i ajaloo ainsad kaks mängijat, kes oma karjääri esimesed kolm väravat teinud Stanley karika finaalseerias. Nashville Predators on saanud endale väga ootamatu kangelase ja seda mehe näol, kellel pole isegi riietusruumis oma kohta.

(foto: Instagram @tsn_official)
Kuna playoffides ei kehti enam palga- ega koosseisulimiidid, siis kannavad meeskonnad endaga kaasas tavapärasest palju rohkem mängijad. Seega on ka igati mõistetav, et riietusruumile kõigile kohti ei jagu. Nii on ka Gaudreau'ga, kes peab oma asjad ära ajama ühe tavalise tooli peal.


"Ma võiksin ka põrandal istuda," ütles 24-aastane ründaja enne finaali 4. mängu, kus sündis tema seeria teine võiduvärav.

Mees, kellel alles paar aastat tagasi oli isegi ECHL-is hakkama saamisega raskusi, leiab end keset päriselus toimuvat muinasjuttu.

"See on hullumeelne, kui selle peale mõelda," lisas Gaudreau. "Üritan lihtsalt oma tööd teha. Juhtugu, mis juhtub. Keskendun ainult sellele, mida järgmisena teha saan."

Seni on juhtunud väga hästi. Predators on seerias tulnud välja 0-2 kaotusseisust ning mõlemas meeskonna võidumängus on otsustava värava teinud just Gaudreau, kes tänavu NHL-i põhiturniiril kogus üheksa mänguga ühe punkti, tehes kusjuures oma debüüdi just finaalivastase Pittsburgh Penguinsi vastu.

"See on juhtumas heal ajal," ütles Gaudreau oma esilekerkimise kohta. "Olen üritanud lihtsalt aasta-aastalt areneda. Olen keskendunud täielikult aina paremaks saamisele."

Töötahe tegi NHL-is miinimumpalga eest mängiva kanadalase tänavu AHL-i Tähtede mängus osalejaks ja nüüd on ta Stanley karikavõistluste finaalis toonud üsna ootamatu pöörangu.

Kommentaarid