Marian Hossa jätab kogu järgmise hooaja vahele

On üllatavad teadaanded ja on ÜLLATAVAD teadaanded. Viimasega said täna maha Chicago Blackhawks ja Marian Hossa, kelle ühisavalduses selgus, et 38-aastane slovakk jätab tuleva NHL-i hooaja tervise tõttu vahele. Veteranist ründeässa painab nahahaigus.

(foto: secondcityhockey.com)
Lõppenud hooajal 73 mänguga täitsa viisakad 26 väravat ja 45 punkti kirja saanud Hossa teatas:

"Viimaste aastate jooksul olen Blackhawksi meditsiinilise personali valvsa pilgu all ravinud progresseeruvat nahahaigust ja kõrvalmõjusid, mis ravimite tarvitamisega on tekkinud. Ravimitest tingitud tõsiste kõrvalmõjude tõttu ei ole mul võimalik tuleval hooajal 2017/18 hokit mängida. Olen pettunud, et ei saa mängida, aga pean arvestama oma konditsiooni tõsidust ja seda, kuidas ravi on minu elu mõjutanud nii jääl kui sealt eemal."

Blackhawksi jaoks on tegu nii hea kui halva uudisega. Heas vormis Hossa on kahtlemata väärtuslik mängumees, aga tema leping võtab palgafondist ära üle 5.2 miljoni ja sellest vabanemine - kui Hossa panna vigastatud mängijate nimekirja - aitab klubil mahtuda palgalimiidi sisse. Selleks on uuel hooajal 75 miljonit ja hetkel ollakse ainus, kes omadega lõhki (2.5 miljoni jagu).

"Chicago Blackhawks toetab täielikult Marian Hossat," teatas klubi peamänedžer Stan Bowman. "See on meie jaoks ülimalt raske, kuna teame kõik kuivõrd uskumatult hea inimene ja mängija Marian Hossa on. Ta on võistlushimuline, lojaalne ja alandlik. Ta on mänginud tähtsat rolli edus, mida meie meeskond on viimastel aastatel saavutanud. See tähendab, et temast ilmajäämine on koosseisu jaoks märkimisväärne kaotus. Tema meeskonnakaaslased ja treenerid teadsid, et ta võitles füüsiliste raskustega, kuid ei kaevanud kunagi ega jätnud mänge vahele, vaatamata väljakutsele, millega ta silmitsi seisis. Organisatsioon jätkab kõigi ressurssidega tema toetamist."

Blackhawksi arsti Dr. Michael Terry sõnul on Hossa ravimine tema mängimise ajal aastatega muutunud aina raskemaks.

Täpsemaid detaile haiguse kohta ei ole avaldatud, aga liigub info nagu Hossa vaegused oleksid tingitud väga tõsisest allergilisest reaktsioonist mänguvarustuse suhtes. See peaks omakorda tähendama seda, et kolmekordse karikavõitja karjäär on suure tõenäosusega kahjuks läbi.

Kommentaarid