Golden Knights on valmis võtma vastu konkurentide halbu lepinguid

18. juuni on maagiline kuupäev, mil algab liiga laienemise draft, aga Vegas Golden Knightsi peamänedžeri George McPheed on juba enne seda ootamas ees tihe tööaeg. Mitmed klubid soovivad Pattude linna oma patte ehk halbu lepinguid peita ja McPhee on valmis mõned ka vastu võtma.

(foto: Getty Images)
"Oleme mõnede meeskondadega jõudnud nii kaugele, et plaanin esmaspäeval, teisipäeval kogu päeva telefoni otsas olla," ütles McPhee laupäeval. "Meil on olnud väga head vestlused ja eeldan, et midagi hakkab järgmisel nädalal toimuma."

Endisel Washington Capitalsi bossil olevat laual nii konkurentide halvad lepingud kui ka pakkumised, millega keelitatakse teda liiga laienemise draftis mitte võtma mõnda konkreetset mängijat.

"Me oleme valmis võtma paar lepingut, millest soovitakse vabaneda," lisas McPhee. "Paljud meeskonnad on pakkumas meile oma suuri lepinguid ja ma tean, mis tunne on olla vastaspoolel, kui palgalimiit pitsitab. Lepingutest on raske vabaneda. Seega vaadatakse meid võimalusena neist lahti saada. Õige hinna eest võtame mõned endale."

Liiga uustulnukal ei tohiks draftis tekkida probleeme palgafondi miinimumtaseme kätte saamisega, kuid soovimatute lepingute vastu võtmine aitab klubil parandada drafti valikute hulka ja suurendada noormängijate varamut.

Üks eriti huvitav tehing olevat laual Chicago Blackhawksi poolt. Väidetavalt on Blackhawks valmis jätma Trevor van Riemsdyki drafti jaoks lauale, aga vaid siis kui Golden Knights nopib ära ka Marcus Krügeri, kelle leping palgafondist enda alla võtmas üle kolme miljoni.

Drafti reeglite kohaselt saab iga meeskond enda poolt välja pandavast valikust välja jätta, kas seitse ründajat, kolm kaitsjat ja ühe väravavavahi või ühe väravavahi ja kaheksa ükskõik, mis positsioonil tegutsevat väljakumängijat. Seejuures ei saa loobuda ühestki mängijast, kellel lepingus klubivahetusest keeldumise õigus. Erandiks on sel suvel lõppevad lepingud.

Kommentaarid