Mrazek jäi halva suhtumise tõttu liiga laienemise draftiks kaitsmata

Detroit Red Wingsi väravavaht Petr Mrazek oli suurim üllatusnimi, keda tema koduklubi sel nädalal toimuva liiga laienemise drafti eest ei kaitsnud. Klubi peamänedžeril Ken Hollandil olid selleks aga omad põhjused. 25-aastast tšehhi karistatakse halva suhtumise eest.

(foto: freep.com)
Oodati, et Mootorite linnas jääb Vegas Golden Knightsi jaoks võtta Jimmy Howard, kes Mrazekist kaheksa aastat vanem ja suurema lepinguga, ent pikapeale kibedaks läinud omavaheliste suhete tõttu sündis teistsugune otsus. Ja see otsus on lõplik ehk Holland pole Golden Knightsiga oma mehe kaitsmiseks ka mingisugust diili teinud.

"Me üritame meeskonda ehitada ja ei loobu mängijatest kinnihoidmiseks tuleviku vahenditest," ütles Holland nädalavahetusel.

Mrazekil on selja taga väga raske hooaeg, mille jooksul tõrjus ta vaid 90.1%-lise efektiivusega ja lasi keskmiselt üle kolme värava mängus. Howard mängis ta üle vastavalt 92.7% ja 2.10-ga. Ent usuti, et Detroidis on tuleviku kindlaks esinumbriks ikkagi Mrazek.

2010. aasta draftist korjatud puurivahil on veidral kombel asjad täpselt alates tema 24. sünnipäevast hakanud metsa poole minema. Eelmise aasta 14. veebruarist saadik on tal 66 kohtumise peale näitajateks 3.13 ja 89.8%.

Ebakindel mänguvorm tähendas eelmise aasta suvel üsna vaevalisi lepingu läbirääkimisi, mis tõid lõpuks kaheaastase ja 8-miljonilise pakti. Probleemid jätkusid uue hooaja alguses, kui selgus, et Mrazek on üsna õrna hingega mees. Ei olevat talle meeldinud see, et Howardit ära ei kaubeldud ja samuti solvus ta, kui vigastatud Howardi asemel tema konkurendiks tõusnud Jared Coreau sai muu hulgas usalduse Toronto Maple Leafsi vastu peetud välimängus.

Usutakse, et kui Golden Knights Mrazekit ära ei nopi, siis üritab Holland temast ikkagi suve jooksul vabaneda.

Kommentaarid