Coyotes jäi peatreenerita

Arizona Coyotesit on ees ootamas taas üks segane suvi. Esiväravavahi ja meeskonna kapteni järel on nüüd klubist lahkunud ka peatreener Dave Tippett. Kaheksa aastat meeskonna juures olnud kanadalane lahkus vastastikusel kokkuleppel ametist. Seda vaid 13 kuud pärast viieaastase lepingupikenduse tegemist.

(foto: tvasports.ca)
Võib eeldada, et kõik muutused on seotud Andrew Barroway klubi ainuomanikuks saamisega. 2014. aastal Coyotesi juurde saabunud ameeriklane soovib oma jalajälge jätta ning on asunud pärast mitmeid ebaõnnestunud hooaegu otsustavalt tegutsema.

"Soovin terve Coyotesi organisatsiooni poolt Tipi siiralt tänada kogu raske töö ja mitmete panuste eest, mis ta organisatsioonile andis," teatas Barroway klubi kodulehel. "Tip on suure iseloomuga mees ja oleme väga tänulikud tema juhtimisoskuste eest ajal, mil ta oli meie peatreener. Meil on aga mõned filosoofilised erimeelsused seoses sellega, kuidas meie meeskonda ehitada. Seetõttu leppisime kokku, et kõigi jaoks on parem, kui teeme treenerivahetuse."

Tippett võitis Coyotesi bossina 622-st mängust 282, mis ülekaalukas klubi ajaloo parim näitaja. Ta viis meeskonna kolmel esimesel aastal playoffidesse ja 2012. aastal isegi läänekonverentsi finaali välja, aga pärast seda algas madalseis, mis kestab tänase päevani. Coyotesi 70 punkti oli lõppenud hooajal kaheksa vähem, kui eelmisel aastal ja playoffid jäid rohkem kui 20 silma kaugusele.


Koos Tippetti lahkumisega on nüüd alates 2012. aasta tööseisakust kõik meeskonnad peale Chicago Blackhawksi vähemalt korra peatreenerit vahetanud.

"Pärast hoolikaid kõnelusi Andyga, nõustusime mõlemad, et minu jaoks on parim liikuda edasi. Olen oma aega Coyotesi juures täielikult nautinud ja soovin Andyle ning kogu organisatsioonile tulevikuks kõike head," ütles Tippett lahkumise kohta.

NHL-is mängijana üle 700 kohtumise kirja saanud Tippett on varasemalt mitu hooaega peatreenerina töötanud ka Dallases. Kokku on ta 1114 mänguga teeninud 553 võitu.

"Dave on suurepärane inimene ja treener. Mul on ülim austus tema ja tema poolt Coyotesi heaks tehtud töö suhtes. Temaga töötamine oli privileeg ja soovin talle kõike parimat," seisis peamänedžeri John Chayka teadaandes.

Kommentaarid