Blackhawks noppis paljude nina eest kaitsja Jan Rutta

Eelmisel kevadel oma kaitseliini Michal Kempnyga kaunistanud Chicago Blackhawks on nüüd endale toonud veel teisegi Tšehhi kaitsemängija. Aastane leping tehti Jan Ruttaga, keda mitmed teised NHL-i klubid pikalt jahtisid.

(foto: oilersnation.com)
Juulis 27-aastaseks saavat Ruttat olevat lisaks Blackhawksile kõige tulisemalt endale soovinud Edmonton Oilers ja Calgary Flames.

"Jan on meie radaril olnud mitu aastat ja ta on selle aja jooksul näidanud jääl suurepärast arengut. Tema liitumine organisatsiooniga teeb meie kaitse dünaamilisemaks ja ta on näidanud, et suudab samuti rünnakul panustada," kirjeldab meeskonna värskeimat liiget peamänedžer Stan Bowman.


Pirati Chomutovi eest mängides tegi Rutta tänavu Tšehhi meistrivõistlustel uued karjääri rekordid nii söötude (24) kui punktide (32) osas, mis kogunesid 46 mänguga. Playoffides jäi 17 matšiga kirja 2+11.

Rutta lõi Tšehhi koondise eest kaasa ka tänavusel MM-turniiril, kus jõudis kaheksa mänguga ühe punktini, mis tuli väravast.

Kodumaa meistrivõistlustel jäi Ruttal kokku 144 mänguga kirja 60 punkti (20+40). Alles paar aastat tagasi mängis ta Piratiga esiliigas.

Chicagost on uudiseid tulemas ka seoses treeneripersonaliga. Pärast hooaja lõppu ühest oma lähedasemast abilisest ilma jäänud Joel Quenneville'i uueks paremaks käeks on saamas Ulf Samuelsson. Varem Arizona Coyotesi ja New York Rangersi juures abitreenerina tegutsenud rootslane oli lõppeval hooajal Carolina Hurricanesi AHL-i meeskonna peatreener.

Kommentaarid