Penguins asus karikafinaali 2-0 juhtima

Pittsburgh Penguinsil on pool tööd tehtud, saamaks alates 1998. aastast esimeseks edukaks Stanley karikakaitsjaks. Selge vahega alistati Nashville Predators ka teist korda. Ajalugu jahtinud Jake Guentzel tegi selle kohe ära, kirjutades 4-1 võidumängus kahe väravaga mitu rekordit enda nimele.

(foto: Twitter @TSNHockey)
Guentzelil on nüüd ameeriklastest uustulnukate arvestuses playoffides kirjas enim tabamusi (12) ja punkte (19) ning samuti on ta liiga ajaloos esimene kollanokk, kes ühel aastal karikamängudes teinud tervelt viis võiduväravat. Seekordne tuli ära viimase kolmandiku 10. sekundil, mil Pekka Rinne jättis Bryan Rusti pealeviskest koleda tagasipõrkunud litri Guentzeli nina ette.

Predatorsi soomlasest väravavaht tegi taas kehva esituse, lastes neli väravat 21 pealeviskega. Seekord jäi ka tema õhtu katki, kui Penguinsi tuline viimase kolmandiku algus ei piirdunud vaid ühe väravaga. Neid tuli 3:28-ga tervelt kolm.

Rinnet asendama saabunud Juuse Saros alustas samuti halvasti, kui Patric Hörnqvist kiirelt ühe tema selja taha sai, aga see tabamus jäi tsoonivea tõttu lugemata. Lõpuks pidi ta 16 minuti ja 32 sekundi jooksul tegema vaid kaks tõrjet. Kodumeeskond oli oma töö selleks ajaks juba teinud ja teise kindla võidu peale on Pittsburghis ka harjad välja otsitud.


Peter Laviolette'i meeskond oli üldiselt taas mänguliselt parem, aga realiseerimine jättis soovida ning polnud ka järjekordselt õnne. Üks Penguinsi väravatest tuli jälle külaliste enda mehe kaudu, kui Vern Fiddler suunas sisse 3-1 värava, mis läks Scott Wilsoni nimele. 15 sekundit pärast seda tuli Jevgeni Malkini tänavuse finaalseeria teine.

Kohutavale lõpule eelnes Predatorsi poolt aga väga vägev algus. Avakolmandikul saadi oma 38-st pealeviskest kirja 18 ning Pontus Aberg viis meeskonna 13. minutil ka juhtima. Mänguhoog ja enesekindlus kadus aga kiirelt, kui Guentzel 16:36 juures viigistas ning sedagi väravaga, mille pidanuks Rinne ära võtma. Tema vahepealne müstiline tõrjete efektiivsus on vaikselt libisemas tagasi tuttavale tasemele.


Matt Murray korjas samal ajal muljetavaldava esitusega karjääri 20. playoffide võidu. Need on kokku tulnud vaid 28 kohtumisega ja ainult kaks väravavahti on selle tähiseni vähema mängude arvuga jõudnud.


Penguins sai neli väravat vaatamata väga nürile ülekaalule, mis pani seitsmest null. Predators jäi nelja võimalusega kuivale ning 0-0 peal ei õnnestunud ära kasutada ka ühte minutilist 5 vs 3 olukord.


7-mängulise seeria jooksul on varasemalt 2-0 edu hoidnud meeskonnad karika võitnud 90% juhtudest ehk piltlikult öeldes on pingviinid juba üheksa küünega sellest kinni hoidmas. Seeria jätkub laupäeval Nashville'is.

Kommentaarid