Vasilevski vigastus annab Emeryle võimaluse

Ei ole just väga sagedane nähtus see, kui karikavõitjast väravavaht suvisel vabaagentide turul lihtsalt ripakile jääb. Täpselt nii läks tänavu aga Ray Emeryga. Viimased kaks aastat Philadelphias mänginud puurivaht ei suutnud kellegagi käsi lüüa, aga nüüd on Tampa Bay Lightning ta hooajaeelsesse laagrisse kutsunud.

(foto: fastphillysports.com)
Üks leige huvi põhjustest oli muidugi Emery karjääri üks halvimaid aastaid. Ta lasi keskmiselt üle kolme värava mängus (3.06) ja suutis tõrjuda vaid alla 90%-lise efektiivsusega (89.4%). Samas on kuu lõpus 33. sünnipäeva tähistav puurilukk aga suurte kogemustega.

Karjääri jooksul ühe hooaja ka KHL-is veetnud Emery sai oma nime Stanley karika peale 2013. aastal Chicago Blackhawksiga ning mängis Ottawa Senatorsi esinumbrina ka 2007. aasta finaalseerias.

Kutse Tampasse on tulnud tänu Andrei Vasilevski haruldasele vigastusele, mis jätab venelase uue hooaja esimesteks kuudeks riiulile. Braden Holtby, ole valmis!


Lisaks Emeryle püüab Lightningu laagrist endale lepingut Ryan Martindale. 23-aastane ründaja on Edmonton Oilersi 2010. aasta drafti 3. ringi valik, kes veetis mullu aega AHL-is San Antonio Rampage'i ja Lightningu tütarklubi Syracuse Crunchi eest mängides. 64 kohtumisega tuli seal 27 punkti (16+11).

Hetkel on enim testimislepinguga laagrisse pääsejaid St. Louis Bluesil. Tuntumatest nimedest on kuue mehe seas Scottie Upshall ja Scott Gomez. Mujal on näiteks Sergei Gontšar ringiga Pittsburghi tagasi jõudnud ning Jonas Gustavssonist võib Bostonis saada Tuukka Raski uus semu.

Täieliku laagrisse kutsutute nimekirja leiab SIIT.

Kommentaarid