Slava Voinov naaseb kodumaale

Alates eelmise aasta oktoobrist koduvägivallaga seotud juhtumiga väljakult eemal olnud Slava Voinov ei tule jääle ka uuel hooajal. Tõenäoliselt ka mitte järgmisel hooajal, ega ülejärgmisel aastal ja nii edasi. Venelane on vältinud sundviisilist riigist välja saatmist teatades, et lahkub enese initsiatiivil.

(foto: iltasanomat.fi)
25-aastane kaitsemees avaldas eile hilisõhtul oma agendi Rolland Hedgesi kaudu teadaande:

"Teavitasin täna NHL-i, Mängijate Ühendust ja Los Angeles Kingsi oma otsusest alustada koheselt ametlikku protsessi naasmaks oma perekonnaga Venemaale. Vabandan siiralt kõigi, kes on minu olukorraga seoses end mõjutatuna tundnud. Samuti soovin Los Angeles Kingsi mängijatele edaspidiseks edu."

Vahetult pärast venelase avaldust lasi Kings välja ka omapoolse pressiteate, kus muu hulgas seisis:

""Kinnipidamise perioodil otsustas Los Angeles Kings, et ta ei mängi enam meeskonna eest. Selle kindlustamiseks valitud meetod oli hoolikalt valitud ja me panime sellega ühele poole jõudmiseks paika tähtaja 17. september - treeninglaagri algus. Hiljuti jõudsime järeldusele, et selleks peame hr. Voinovi lepingu lõpetama. Kuid, kuna hr. Voinov teatas täna oma kavatsusest USA-st lahkuda ja naasta Venemaale, siis ei ole meil vajadust seda teha."

Kodumaale naasmise hind on Voinovi jaoks kallis. Kaks suve tagasi tehtud lepingupikendusest oli veel neli aastat minna ning selle jooksul oleks ta teeninud 19.25 miljonit dollarit.

Kings saab venelase lahkumisega veidi üle 4.1 miljoni palgalehelt lõplikult vabaks (varem oli see ruum tekkinud lihtsalt tema mängukeelu alla panemisest). Säilitatakse tema NHL-i mängijaõigused, aga Voinovi tagasitulek on väga ebatõenäoline. Selle järel ootaks teda ees liigapoolne karistus, rääkimata sellest, et uue viisa taotlemisel võib olla tõsiseid probleeme.

Voinov tegi Kingsi eest kaasa 190 põhihooaja mängu, kus õnnestus koguda 81 punkti. Ta andis oluline panuse klubi mõlemasse karikavõitu.

Kommentaarid