Leafs hankis Michael Grabneri

Toronto Maple Leafs on oma hooajaeelset treeninglaagrit alustanud rekordarv mängijate (73) ja ühe vahetustehinguga. New York Islandersist toodi endale Michael Grabner. Vastupidises suunas liikus tervelt viis mängijat - Taylor Beck, Carter Verhaeghe, Matt Finn, Tom Nilsson ja Christopher Gibson.

(foto: Jim McIsaac)
Grabneri näol saab Leafs endale lepingu, millest võimalik järgmisel suvel või isegi varem vabaneda. Austerlasel lõppeb viieaastane kontraht, kus tema keskmiseks palgaks kolm miljonit dollarit. Lisaks saab muidugi peatreener Mike Babcock hooaja käigus kasutada ründajat, keda hinnatakse üheks liiga väledaimaks.

Vancouver Canucksi 2008. aasta drafti avaringi valikut on viimastel aastatel mitmed vigastused kiusanud. Mullu jäi ta näiteks vaid 34 mängu peale. Neis tegi ta 8+5.

New Yorki rändavast seltskonnast on NHL-i kogemusega vaid Beck. Seejuures hankis Leafs ta alles läinud suvel, kui 24-aastane ründaja ei saanud Nashville Predatorsi käest endale meeldivat lepingut. Päev pärast üleminekut tehti temaga aastane kontraht, töötasuks 875 000 dollarit. Eelmisel hooajal kogus Beck 62 mänguga 16 punkti (8+8).

Verhaehge on endine drafti 3. ringi valik, kes viimasel kahel hooajal OHL-is ise 60 mängu kanti jäädes kogunud mõlemal korral 82 punkti. Finn on kunagine 2. ringi valik, kes Torontos sündinud-kasvanud, kuid kes viimastel aastatel väga vähe jääl käinud - näiteks mullu AHL-i ja ECHL-i peale kokku vaid 36 matši. Rootslane Nilsson on paari aasta tagune juuniorite MM-i hõbe ja soomlane Gibson mullune Leafsi AHL-i meeskonna esiväravavaht (numbriteks 2.42, 92.1%).

Lisaks teatas Islanders, et tehtud on aastane leping Steve Bernier'ga. 30-aastane ründaja, kes mängis New Jersey Devilsi eest 2012. aasta Stanley karika finaalseerias, teenib 750 000 dollarit. Vaid Mike Cammalleri skooris mullu temast Devilsi särgis rohkem kolle. 16 tabamuse kõrvale lisas Bernier 67 kohtumisega ka sama palju söödupunkte.

Kommentaarid