Max Pacioretty määrati Canadiensi uueks kapteniks

Pärast seda kui Brian Gionta eelmisel suvel Buffalo Sabresisse saadeti oli Montreal Canadiens üks kolmest meeskonnast, kes veetis aasta ilma kaptenita. Algavaks hooajaks on aga nüüd vabaks jäänud koht täidetud. See au läks Max Paciorettyle.

(foto: USATSI)
26-aastane ameeriklane on NHL-i läbi aegade edukaima klubi ajaloo 29. kapten. Tähtis au jagati välja meeskonnasisese hääletusega. Paciorettyt jäävad asekaptenitena toetama Andrei Markov, Tomaš Plekanec, Brendan Gallagher ja P.K. Subban.

Väljaspool klubi usuti, et kapteni ameti favoriidiks oli Subban. Eriti pärast sel nädalal tehtud uskumatut 10 miljoni dollari suurust annetust Montreali lastehaiglale. Klubisiseselt hinnatakse aga Pacioretty liidriomadusi kõrgemalt. Kuigi meeskonna tõeline liider on muidugi Carey Price.

Pacioretty on Canadiensi enda drafti valik, kellel täitub uue hooaja esimese mänguga 400 põhihooaja kohtumist. Ta on seni kogunud 280 punkti (144+136). Klubi läbi aegade kolmas ameeriklasest kapten on viimasel kahel hooajal flirtinud 40 värava piiriga (39 ja 37 kolli). Kuigi alles mõned aastad tagasi võinuks edukas karjäär olemata olla.

2010/11 hooaja lõpuosas Boston Bruinsi vastu peetud kohtumises murdis ta pärast kokkupõrget Zdeno Charaga ühe kaelalüli.


Tõsisest traumast tuli Pacioretty võimsalt välja, tehes oma karjääri esimese 30 kolliga hooaja. See tõi talle 2012. aastal ka Bill Mastertoni trofee.

Loodetavasti tuntakse nüüd, pärast suure rivaali kapteniks saamist, mees Bostonis ära. Kevadel oli sellega veel probleeme. Samuti oli raskusi kapteni ameti üleandmisega. Peamänedžer Marc Bergevin tahtis Paciorettyt koduukse peal üllatada, aga läks vale maja ette.


Pärast Pacioretty edutamist on hetkeseisuga uuele hooajale kaptenita peale minemas San Jose Sharks ja New Jersey Devils.

Kommentaarid