Andrei Vasilevski sattus haruldase traumaga operatsioonilauale

Tampa Bay Lightningu puurivaht Andrei Vasilevski käis eelmise nädala lõpus noa all. 21-aastasel venelasel oli rangluu piirkonnas tekkinud veretromb, mis on väga haruldane. USA-s tabab see küll aastas kuni 2000 inimest, aga hokimängijate puhul on tegu enneolematu nähtusega.

(foto: Dirk Shadd/Tampa Bay Times)
Vasilevski läbis edukalt veresoonkonna operatsiooni Tampa keskhaiglas, kus teda opereeris dr. Karl Illig. "See on ebatavaline. Enamasti näeme seda pesapallurite, ujujate ja tennisistide puhul. Kuid kui oled sportlane või lihtsalt lihaseline, siis on selle tekkimine palju tõenäolisem," kommenteeris dr. Illig.

Ootamatu operatsiooni näol on Lightning vaid mõned nädalad enne hooaja algust jäänud ilma oma varuväravavahist. Eelmisel hooajal põhiturniiri käigus 16 kohtumises jääle saanud Vasilevski peaks mänguvalmis olema alles 2-3 kuu pärast.

Nähtavasti juhtus noorel puurivahil suvist treeningprogrammi läbi viies mingisugune äpardus. Tegu traumaga, mis võib tekkida käte liigse ringleva liigutamise järel. Seetõttu seostataksegi seda enim eelpool välja toodud spordialade harrastajatega. Iseenesest millegi väga tõsisega tegu pole. Operatsiooni läbi viinud kirurgi sõnul saavad 95% sportlastest selle trauma järgselt jätkata tippspordiga tegelemist.

Vasilevski vigastus polnud ka ainus negatiivne sõnum, mille saajateks Lightningu toetajad eelmisel nädalal olid. "Praegu pole sellega seoses millestki rääkida," mainis peamänedžer Steve Yzerman kapteni Steven Stamkose lepingupikenduse kohta. Nii palju siis suve suurimast prioriteedist.

Kommentaarid