Phaneuf ei taha Torontost lahkuda

Dion Phaneufi nimi on pikalt kuulujuttudes ringelnud, aga nähtavasti mõneks ajaks on rahu maa peale tulemas. Toronto Maple Leafsi kapten ei taha klubist lahkuda ning teda näeb oma plaanides ka uus peatreener Mike Babcock, kellega pilgu all töötamist Phaneuf põnevusega ootab.

(foto: Jeff Vinnick/Getty Images)
Leafs on alates eelmise hooaja keskpaigast olnud ümberehitamise faasis ning see sai sel suvel suure tõuke, kui Phil Kessel Pittsburgh Penguinsile loovutati. Kuid järgmiseid suuri muudatusi tuleb veel oodata.

"Soovin selles kaasa lüüa," ütles Phaneuf nädala alguses antud intervjuus Leafsi uue ajastu kohta. "Mike on väga struktureeritud, detailidele keskendunud treener ja me soovime iga päevaga paremaks saada. Koos kindla struktuuri ja tööeetikaga on see meie kui mängijate töö. Tahan selles osaleda ja seetõttu ma olengi siin ning ootan põnevusega selles osalemist."

Phaneufist pole muidugi ka kerge vabaneda. Tema leping kestab 2021. aasta suveni ning aastapalgaks on seitse miljonit dollarit. Vaid viie kaitsemehe keskmine palk on tema omast suurem. Seega tuleb leida võimalus edukaks koostööks ning Babcock loodab, et see õnnestub.

"Ta teeb oma viimaste aastate parima hooaja," on kevadel Leafsiga hiigellepingu teinud peatreener meeskonna kapteni kohta öelnud. "Ta on kogu suve kõvasti vaeva näinud. Me aitame teda tema mängu juures ja tema aitab meid mängides oma võimekuse kohaselt. Samuti hoolitseme tema eest. Me ei jäta teda hätta ei jääl olles, meedia ees ega linna peal."

2010. aastal Calgary Flamesist Torontosse saabunud Phaneuf tegi mullu täishooaegade arvestuses oma karjääri halvima aasta. 70 kohtumisega jäi kirja 29 punkti. Karjääri tippmargiks on tal 60 silma, mis tuli ära hooajal 2007/08.

Kommentaarid