Lepingu väljaostmist kartnud R.J. Umberger varjas Flyersi eest vigastust

Eelmisel suvel ringiga tagasi Philadelphiasse jõudnud R.J. Umberger tegi pärast klubivahetust oma karjääri halvima aasta. 33-aastane ründaja skooris vaid üheksa väravat ja kogus 15 punkti. Nüüd avaldas ta, et selle taga oli klubi eest trauma varjamine ning vigasena mängimine.

(foto: Adam Cairns/The Columbus Dispatch)
Karjääri jooksul viis 20 väravaga hooaega teinud ameeriklane arvas, et probleemidest teada saades ostab Flyers tema lepingu välja. "Eelmisel aastal laagrisse tulles oli Columbus mul diagnoosinud nihestunud selgroolüli. Nad ütlesid mulle, et see saab suve jooksul korda ja nii palju teadis traumast ka Flyers. Seljale puhkust andes läks aga asi aina hullemaks ning siis vahetati mind ära," rääkis Umberger nädalavahetusel.

Mitmekülgne ründaja jõudis pärast kuute Columbuses veedetud aastat tagasi Philadelphiasse, kust ta oli lahkunud pärast suurepärased (17 mänguga 10+5) 2008. aasta playoffe.

"Sain võimaluse värskeks alguseks. Olin elevil, et saan Phillysse naasta, aga kuulsin kuulujutte, et Flyers ostab mu lepingu välja ja ma ei jäägi sinna. Mul oli sõdalase mentaliteet ja uskusin, et võin ükskõik mis trauma kiuste edasi mängida," lisas Umberger, mainides et hooaja käigus läks asi aina hullemaks.

Peagi hakkas ka klubi mõista, et midagi on valesti, kuna Umbergeri esitused olid lihtsalt sedavõrd kehvad. Ent mees andis teada, et on igati mänguvalmis ning lootis, et seis läheb paremaks. "Üritasin valu võimalikult palju põletikuvastaste tablettidega ja süstidega varjata," tunnistas Umberger.

Kuigi ravimid võisid valu varjata, siis tema esitusi need siiski ei aidanud. Umberger märkis, et ei suutnud väljakul piisavalt kiirelt liikuda ning oli pidevalt tempost maas, saades litri väga harva enda valdusesse.

Aasta hiljem võib seni karjääri jooksul 740 mängu kirja saanud jänki tänada õnne, et klubi on talle vigastuse varjamise andeks andnud. Suvel sai lõpuks opilaual ära käidud ning oma sõnade kohaselt pole ta end mitu aastat nii tervena tundnud kui praegu. Seda näitavad ka tema esitused. Umberger on kahes kontrollkohtumises saanud kirja kolm söödupunkti.

Kommentaarid