Simon Gagne teatas ametlikult karjääri lõpetamisest

Simon Gagne pole mänginud alates eelmise detsembri algusest saadik, kuid 2012. aastal Los Angeles Kingsiga Stanley karika võitnud ründaja on ametlikult teatanud oma karjääri lõpust alles nüüd. 14 hooaja jooksul jõudis ta esindada nelja erinevat meeskonda.

(foto: Getty Images)
Mitteametlikult lõppes Kanada koondises olümpiakulla ning maailmakarika võitnud mängumehe karjäär jaanuaris, kui ta teatas, et jätab isiklikel põhjustel hooaja pooleli. Kuu lõpus ostis Boston Bruins tema lepingu välja ning lõppenud suvel ta enam jätkamiseks motivatsiooni ei leidnud. Eks praktiliselt kõik on juba saavutatud ka.

"Soovin täna tänada oma treenereid ja meeskonnakaaslaseid. Te inspireerisite mind ennast ületama ja panite mu mõistma, et talendist on olulisemad enese ohverdamine, distsipliin ja rivaalidest suurem töötahe. Samuti soovin tänada oma fänne. Te andsite mulle igal õhtul hästi esinemiseks energiat ning inspiratsooni," teatas Gagner pressiteate vahendusel.

35-aastane ründaja läheb pensionipõlve nautima pärast karjääri, mille jooksul õnnestus põhiturniiril 822 mänguga koguda 601 punkti. Lisaks Kingsile ja Bruinsile esindas ta ka Tampa Bay Lightningu ning Philadelphia Flyersi värve.

Gagne tõusis Philadelphias legendi staatusesse kui tema värav tegi meeskonnast alles ajaloo kolmanda satsi, kes playoffides 0-3 seisu pealt võidukalt välja tulnud.

Kommentaarid