Uus lisaaja formaat pole lootusi petnud

Tänavused kontrollkohtumised on erilised selle poolest, et välja on valitud hulk mänge, kus tutvustatakse uut lisaaja formaati. Kokku ootab olenemata normaalaja skoorist 3 vs 3 mäng ees 45 matšis ning nii öelda testimisperiood on saanud suurepärase alguse.

(foto: Darryl Dyck/The Canadian Press)
Uus formaat pole lootusi vähematest karistusvisete seeriatest petnud. Kui eelmisel hooajal lõppesid 4 vs 4 mängu juures lisaajaga kohtumised ära 44.4% juhtudest, siis 3 vs 3 formaadiga on see number kerkinud lausa üle 80%. Alustati üldse perfektse kolmest kolmega.


Mängijad on uut kogemust tervitanud positiivsete emotsioonidega. Kuigi muidugi mitte kõik. Väravavahtide elu läheb sellega väga keeruliseks.

Steven Stamkos: "Isiklikult polnud ma väga suur karistusvisete fänn, kuna ma polnud nendes väga osav. Eelistan kindlasti nendele 3 vs 3 mängu. Selle ajal väljakul olevad mängijad saavad rohkem punkte ja see teeb nad õnnelikuks."

John Tavares: "Kõige põnevam ja pingelisem oli koduhoovis mängida alati siis, kui järgmise värava teinud meeskond võitis. Saab olema palju ühe värava alt teise alla minemist, vaba ruumi, väravavõimalusi ja suurepäraseid tõrjeid. Selle vaatamine saab väga lõbus olema."

Joe Pavelski: "See on tore, kui rohkem mänge hakkab lisaajaga ära lõppema."

Henrik Lundqvist: "Tähtis on targalt mängida. Ühe paha põrkega võib tekkida 3 vs 0 olukord."

Tuukka Rask: "Inimesed tunnevad väravavahtidele justkui kaasa, aga mina pole sellele vastu, sest mulle ei meeldinud karistusvisked absoluutselt."

AHL-is juba 3 vs 3 lisaaega mänginud Jacob Markström: "See, mida ma eelmisel aastal kogesin, oli omamoodi komöödia. Tuli 2 vs 1 olukord, siis kohe vastu 3 vs 1 ja siis jälle 2 vs 0. Kuid usun, et seda on väga lõbus vaadata."

Kommentaarid