Oscar Klefbom sai Oilersilt 7-aastase pikenduse

22-aastane kaitsja Oscar Klefbom on seni mänginud vaid 77 NHL-i mängus ja tema kollanoka leping pole isegi veel lõppenud, aga Edmonton Oilers on tema esitustest piisavalt palju näinud, et rootslane pikemaks ajaks ära lukustada. Käed löödi seitsmeks aastaks.

(foto: Perry Nelson/USA TODAY Sports)
2011. aasta drafti avaringi valik teenib värskelt sõlmitud lepinguga 29.2 miljonit dollarit. Kui kõik läheb plaanide kohaselt, siis on Oilersi jaoks tegu väga hea tehinguga, kuid kui asjad hakkavad metsa poole kiskuma, siis tuleb hiljem tagasi vaadata ja kiruda seda otsust, mis vahetult enne hooaja 2015/16 algust tehti.

Klefbom on seni 77 mängus kogunud 23 punkti (3+20). Enamust neist tuli eelmisel hooajal, kui 20 silma sai ta kokku vaid 60 mänguga. Kaitsjate osas oli ta punktide arvestuses Justin Schultzi järel teisel kohal. Lisaks teenis vaid Schultz temast keskmiselt rohkem mänguaega.

Noor mängumees on klubi jaoks kujunenud kiirelt väärtuslikuks lüliks ja ideaalmaailmas möllab ta rõõmsalt Oilersi sinisel joonel vähemalt kuni 2023. aasta suveni. Halval juhul tuleb temast aga uus Jared Cowen. 2009. aasta drafti avaringi valik tegi 2011. aastal eduka hüppe NHL-i, aga pärast kahe aasta tagust lepingupikendust, mille kohaselt teenib ta nelja aasta jooksul 12.4 miljonit dollarit, pole temalt suurt midagi tulnud (vaid 24 punkti). Ja nüüd on Ottawa Senatorsil raske temast lahti saada.

"Ilmselgelt on mõlema osapoole jaoks (selle tehingu juures) omad riskid, aga kui sa kellessegi nii pikaks ajaks investeerid, siis vaatad tema iseloomu, vastupidavust, oskuseid ja prognoosi. Ta on üsna hea palganumbriga meiega seotud kuni 29-aastaseni," kommenteeris peamänedžer Peter Chiarelli.

2012. aastal juuniorite MM-i kulla võitnud ja sel aastal ka täiskasvanute koondises maailmameistrivõistlustel mänginud Klefbom ei plaani pettumust valmistada: "See on palju numbreid, palju raha ja palju aastaid, aga ma ei soovi kusagil mujal olla. Arvan, et meid ootavad ees mõned väga head aastad."

Kommentaarid