Mike Smith rühib spordipsühholoogi toel tippu tagasi

Arizona Coyotes lööb oma hooaja lahti tuleval ööl Los Angeles Kingsi vastu ning võib öelda, et iga väravavaht, kes tänavuse hõreda meeskonna seljatagust valvama hakkab, peab olema kangemat sorti vaimuga. Coyotesi õnneks tundub, et Mike Smith on just seda tüüpi mees. 33-aastane puurivaht on spordipsühholoogi toel ennast uuesti leidmas.

(foto: Christian Petersen/Getty Images)
Kolm aastat tagasi meeskonna suurepärase mänguga läänekonverentsi finaali viinud Smith tegi mullu karjääri halvima hooaja, kuid seda suuresti tänu ebaõnnestunud algusele. Enne Tähtede mängu lasi ta endale keskmiselt 3.51 väravat mängus ja tõrjus vaid 88.7%-lise efektiivsusega. Pärast pausi oli aga minek hoopis teine - numbriteks 2.81 ja 92%.

Smith aga ei parandanud oma mänguvormi mõne imeravimiga. Selleks piisas spordipsühholoogi külastamisest. "Olgu tegu hea kogemusega või mängust halva enesetundega tulemisega, arvan et on tähtis jagada mõtteid kellegagi, kes pole hokiga seotud ega kuulu meeskonda," rääkis Smith oma kogemusest sel nädalal.

Coyotesi esiväravavaht tunnistas, et mulluse hooaja esimene pool oli vaimselt väga raske, kuna ta soovis vägisi meeskonna seisu parandada, aga see viis veel suuremate ebaõnnestumiste ning lõpuks enesekindluse kaotuseni. Seda loodab ta uuel hooajal vältida ning oluline osa selles on spordipsühholoogi külastamise jätkamisel. Väiksemad ootused peaksid ka esituste paranemisele kaasa aitama.

"Arvan, et mul olid liiga suured nõudmised nii endale kui meeskonnale. Hooaega alustades on eesmärgiks playoffidesse jõudmine ja Stanley karika võitmine. Kui langed kohe alguses taha, siis on sellest väga raske kosuda. See hakkab vaimu kulutama ja on frustreeriv, kui sa ei võida ega ole edukas ning eesmärgid on saavutamatud, kuna oled neist sedavõrd kaugel," lisas Smith.

Kanadaga kevadel MM-kulla võitnud puurivaht kavatseb uuel hooajal keskenduda vaid enda esitustele, ega plaani pead vaevata sellega, mis seisus meeskond on. Ent kui Smith on tasemel, siis on koiotid kindlasti tervikuna samuti paremas seisus. Seda loodab ta ka ise:"Kui ma mängin oma võimete kohaselt ja teen kõik võimaliku, et oma tööd korralikult teha, ega muretse asjade üle, mida ma ei saa kontrollida, siis suudame hokimängudes sees püsida."

Kommentaarid