Crosby sai punni pealt, Penguinsile kolmas järjestikune võitu

Maailmalõpp on taas edasilükkunud. Sidney Crosby sai läinud ööl viimaks ometi oma hooaja esimesed punktid kirja, vältides sellega uut karjääri halvimat põuda. #87 paugutas hooaja kuuendas mängus esimese värava ning oli osaline kõigis Pittsburgh Penguinsi väravates, kui Florida Panthers alistati 3-2.

(foto: Getty Images)
Crosby sai oma esimese värava avakolmandiku keskel, mil realiseeriti ülekaalu olukord. Penguinsil polnud enne seda mängu tänavu mitte ühtegi ülekaalu kolli ning see kindlasti üks nendest põhjustest, miks kapten pole suutnud ründes tootlikust näidata.

Kodumeeskond alustas kehvalt ja oli esimestel minutitel suurtes raskustes kaitse tsoonist välja saamisel, aga kolmandiku edenedes mindi aina paremaks ja nii oli lõpuks pealevisete osas ülekaal 16-5.

Teisel kolmandikul käid väravad nägemata, kuid see-eest tuli vägev tulevärk viimasel perioodil. Reilly Smith sai kohe selle alguses litri 31 tõrjega lõpetanud Marc-Andre Fleury selja taha, kuid pärast pikka video vaatamast jäeti tabamus kõrge kepi tõttu lugemata. Seejärel pani Phil Kessel kohe kodumeeskonna teise ning tundus, et pantrid on sellega murtud. Ent Gerard Gallanti meeskond leidis endas siiski jõudu, et mäng lisaajani viia.

Külalised tegid kolmandiku keskel veidi vähem kui kolme minutiga kaks kolli. Fleury nullimängu rikkus Quinton Howden ja viigi seadis jalule Derek MacKenzie. Tänu tugevale mängu teisele poolele sai Panthers lõpuks ka pealevisete numbrid üsnagi võrdseteks - 35-33. Võib aga öelda, et enda mäng rikuti ise ära. Täpsemalt tegi seda Jonathan Huberdeau.

2013. aasta liiga parim uustulnuk sai 25 sekundit enne normaalaja lõppu kepiga löömise eest kaks minutit. Penguinsil oli lisaajal ülekaalus väljas tõeline unistuste nelik Crosby, Kessel, Kris Letang ja Jegveni Malkin, kelle vastu Huberdeau patustas, ning venelane lõpetas ka mängu ära.

Penguinsil on kirjas kolm järjestikust võitu ning sellega on muda seest välja rabeletud. Metro divisjonis hoitakse neljandat kohta. Panthers on Atlandi divisjonis kolmas.


Enne seda matši oli tervelt neljal puurivahil tänavu kirjas rohkem punkte kui Crosbyl. Kohtumise lõpuks sai Sid kahest mööda, tõustes Antti Niemi ja Kari Lehtoneniga ühe pulga peale.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 3 - 2 (LA) Arizona Coyotes (tipphetked)

Uimaselt alanud kohtumine (esimesel kolmandikul pealevisked Devilsile 5-2!) sai pöörase lõpu, kui külalised viimasel kolmandikul kaks korda viigistasid, tehes seda seejuures teist korda normaalaja viimasel minutil. Lisaaega kulus aga vaid 43 sekundit enne, kui Adam Larsson selle ära lõpetas. Travis Zajac oli osaline kõigis Devilsi väravates, saades kirja 1+2. Coyotesi kaptenist Shane Doanist sai NHL-i ajaloos 8. mängija, kes löönud kaasa 1400 põhihooaja mängus.

Columbus Blue Jackets 0 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Nüüd siis ei suuda Jackets isegi skoorida. Jaroslav Halak sai karjääri 37. nullimängu sama arvu tõrjetega. Todd Richardsi meeskonnal on pärast seitset mängu pealevisete suhe 224-207, aga pole seda, mis enim loeb ehk tulemusi. Kusjuures huvitaval kombel on üks praegustest abitreeneritest Craig Hartsburg endine Chicago Blackhawksi peatreener ja seda ajast, mil 1997. aastal alustati samuti seitsme kaotusega.

Philadelphia Flyers 1 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Pärast kuuepäevast puhkust uuesti jääl olnud Flyers oli üllatavalt energiavaene ja sai end käima alles mängu teises pooles. Selleks ajaks oldi aga kaheväravalises kaotusseisus ning sealt ei õnnestunud pääseda. Starsi tabamused läksid loomulikult taaskord Jamie Benni ja Tyler Seguini nimele.

Montreal Canadiens 3 - 0 St. Louis Blues (tipphetked)

Viimase aja liiga viljakaim rünnak jäi ootamatult nulli peale. Carey Price võttis oma viimase kolme mängu jooksul teise puhta paberi 38 tõrjega. Skoori avanud Tomaš Plekanec jõudis juba hooaja kuuenda tabamuseni. Sama palju on neid kirjas vaid Jamie Bennil. Canadiens on normaalajaga võitnud seitse järjestikust mängu esimest korda alates aastast 1992. Tegu ajaloos alles kuuenda juhtumiga, kus üks meeskond aastat alustanud seitsme järjestikuse normaalaja võiduga. Tänu Blue Jacketsi raskustele näeme aga alles teist korda sellist asja, kus üks meeskond alustanud 7-0-0'ga ja üks 0-0-7'ga.

Nashville Predators 5 - 4 (KV) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Hullumeelses mängus said mõlemad edu nautida ning ründemängijad kasvatasid kenasti oma hooaja punktisaaki. 2+1'ga oli edukaim James Neal, kes nüüd viimases kolmes mängus skoorinud viis kolli. Karistusvisete seerias oli ainsana täpne Filip Forsberg, kes lahkus mängust kahe söödupunktiga. Samaga sai hakkama ka pisikeselt vigastuspausilt naasnud Victor Hedman

Calgary Flames 2 - 6 Washington Capitals (tipphetked)

Flamesi boss Bob Hartley pidi taaskord kasutama mõlemat väravavahti, aga järjekordselt ei vedanud kumbki välja. Postidevahelise seisu võttis hästi kokku kohe teise kolmandiku alguses sündinud värav, millega Aleksandr Ovetškin jõudis karjääri 900. punktini. Karri Rämö tõrjus venelase esimese pealeviske, aga kaotas siis litri silmist ning nii sai Ovi ühe oma karjääri kõige kergema värava. Kahe tabamusega oli lõpuks värava ees edukaim Nicklas Bäckström. Jevgeni Kuznetsov läks koju kolme söödupunktiga. Neist esimene oli eriti vinge.

Kommentaarid