Canadiensi edukas hooaja algus jätkus Ottawas

Montreal Canadiens võib oma hooaja algusega olla ülimalt rahul. Seda alustatakse neljamängulise välisturneega ning esimesed kolm kohtumist on lõppenud võiduga. Viimasena langes Ottawa Senators, kes pidi kodujääl vastu võtma 1-3 kaotuse.

(foto: Adrian Wyld/The Canadian Press)
Esimest korda pärast 1967. aastat nähti seda, kuidas samas kohtumises tegid oma NHL-i debüüdi kaks puurivahti.

Canadiensi väravat valvas 25-aastane Mike Condon, kes kogus mullu AHL-is 48 matšist 23 võitu, lastes endale keskmiselt 2.44 väravat ja tõrjudes 91.1%-lise efektiivsusega.

Senators usaldas võrgu 23-aastasele Matt O'Connorile, kes sai mullu NCAA-s 25 võitu, lastes keskmiselt 2.18 väravat ja tõrjudes 92.7%-lise efektiivsusega.

Tegusam debüüt oli viimasel, kes pidi silmitsi seisma 34 pealeviskega. Nelja päeva jooksul kolmandat korda mänginud senaatorid olid selgelt väsinud ja suutsid vaid 21 väravale läinud üritust. Canadiens haaras hiirelt mänguohjad enda kätte, kui avakolmandik lõpetati pealevisete arvestuses 15-6 ülekaaluga. Kaks läksid seal ka O'Connori selja taha. Oma hooaja 2. ja 3. tabamuse sai kirja Tomaš Plekanec.

Teisel kolmandikul tundus, et mäng läheb intrigeerivaks, kui Jean-Gabriel Pageau vähemusest ühe tagasi tegi, kuid tänavu esimest korda kodupubliku ees mänginud Dave Cameroni meeskonnal rohkemaks siiski jõudu polnud. "Tegu oli pika õhtuga," märkis tabavalt pärast mängu Cameron, kes kritiseeris teravalt oma ründajaid.

Lõppskoori vormistas viimasel kolmandikul Torrey Mitchell. Külaliste edu võinuks olla selgelt veel suurem. Realiseerimata jäi tervelt seitse ülekaalu olukorda


Õhtu ei olnud aga Senatorsi jaoks täielikult negatiivsusest nõretav. Kevadel maksasiirdamise läbinud klubi omanik Eugene Melnyk ilmus elujõulisena avalikkuse ette.

Kommentaarid