Mike Richards plaanib tagasitulekut

Elu Los Angeles Kingsi mängijana sai eelmisel nädalavahetusel Mike Richardsi jaoks lõplikku lahenduse ning 30-aastane ründaja võib nüüd ette võtta järgmise eluetappi. Tema agendi sõnul on mees kõvasti vaeva nägemas, et oma endisele tasemele tagasi jõuda.

(foto: edmontonjournal.com)
Eelmisel hooajal 53-st mängust vaid 16 punkti kogunud Richards on agendi Pat Morrise jutu kohaselt juba alates suvest kõvasti vaeva näinud. "Ta soovib anda endast parima, et saada selleks Mike Richardsiks, kes kuulus olümpiameeskonda ning võitis kaks Stanley karikat. Tal on suur iha selle järele ning tal on olnud väga pikk aeg treenimiseks," rääkis Morris nädala keskel.

Pärast seda kui lõppeva nädala jooksul kõiki Kingsi konkurente Richardsiga sõlmitud kokkuleppe tingimustest teavitati, ilmusid need eile ka avalikkuse ette. Selgus, et ta ei saagi siiski kogu oma alles jäänud palka kätte vaid umbes poole sellest (10.5 miljonit). Reaalse raha kõrval röövib Kingsi palgafondist järgmise viie aasta jooksul vahendeid ka 1.32-miljoniline karistus.

Seejuures kukkus asi võrreldes tavapärase lepingu väljaostmisega klubi jaoks selgelt soodsamalt välja. Tänavu läheb veel suur raha Richardsi lepingu alla, kuid järgmistel aastatel on seis juba palju roosilisem.

Mitmed klubid on kokkuleppe suhtes avaldanud oma pahameelt, kuid NHL-i asekomissar Bill Daly on kinnitanud, et mitte mingisuguseid reegleid pole rikutud. Samas on õhus kartus, et nüüd hakkavad ka teised klubid samamoodi (leitakse mingi x-põhjus, mis lubab justkui lepingu katkestada) tülikatest lepingutest vabanema.

Kommentaarid