Tortorella soovib Columbuses asjad kiirelt paremuse suunas liikuma panna

Viimase 18 aasta jooksul halvima hooaja alguse (jah, isegi mullusest Buffalo Sabersist kehvema) teinud Columbus Blue Jackets alustab tänasest uue ajastuga. Kohtumises Minnesota Wildi vastu on esimest korda peatreenerina ametis John Tortorella.

(foto: foxsports.com)
Tortorellaga sõlmiti leping, mis kehtib 2018. aasta suveni. Täpselt sama pikk oli tema kontraht ka eelmise tööandja Vancouver Canucksiga, kes väidetavalt maksab osa mehe palgast kinni.

"Pärast rohket kaalutlemist ja arutelu otsustasime eile hilisõhtul vastu võtta raske otsuse vabastada Todd Richardsi meie peatreeneri kohalt ning oleme John Tortorellaga jõudnud kokkuleppele, et tema ühineb selles rollis Columbus Blue Jacketsiga," teatas klubi peamänedžer Jarmo Kekäläinen treenerivahetuse kohta.

Soomlane tunnistas, et mitte keegi ei osanud arvata, et aasta algus sedavõrd raskeks kujuneb, lisades et treenerivahetus oli vajalik hooaja eesmärkide saavutamiseks.

Samas mainis klubi juht, et probleemides ei süüdistata vaid Richardsit: "Tegime otsuse, mida pidamise vajalikuks, aga see ei tähenda, et kõik teised - sealhulgas mänedžment ja mängijad - on vastutusest vabad."

Tortorella tõdes, et pole veel mingisugust eesmärki paika pannud, kuid on ülejäänud hooaja suhtes optimistlik. "Peame päev-päeva haaval töötama hakkama. Asjad on kiirelt allamäge läinud, kuid sama kiirelt saab hakata liikuma ka vastupidises suunas. Tähtis on anda endast parim," rääkis kogenud peatreener teda tutvustaval pressikonverentsil.

NHL-i ajaloos ameeriklastest peatreenerite hulgas enim võite kogunud Tortorella märkis, et soovib meeskonna panna ülevälja agressiivselt mängima.

Mängijad on uue treeneri positiivsete emotsioonidega vastu võtnud. Isegi Brandon Dubinsky, kes New York Rangersis mängides Tortorellaga tülli läks. "Ta on end tõestanud hea treenerina," märkis meeskonna üks asekaptenitest, tunnistades et on kogemuse lisandudes saanud aru, et varasemas konfliktis oli pigem tema ise süüdi.

Kommentaarid