Muutused Columbuses: Richards välja, Tortorella sisse

Läinudöine kuiv kaotus New York Islandersile on Todd Richardsile maksnud töökoha. Ametlikku teadaannet pole Columbus Blue Jacketsilt veel tulnud, aga meediasse on lekkinud andmed, et tema kolm ja pool hooaega kestnud töö klubi juures on lõppenud ning tooli võtab üle värvikas John Tortorella.

(foto: thehockeynews.com)
Eelmisel kuul järgmise aasta maailmakarikaks USA koondise peatreeneriks määratud Tortorella naaseb NHL-i pärast vaheaastat. 2013/14 hooaja lõpus vallandati ta Vancouver Canucksi poolt.

Veel eile teatas 2004. aastal Tampa Bay Lightningu Stanley karikani tüürinud ameeriklane, et temaga pole ükski klubi seoses peatreeneri ametiga ühendust võtnud, aga nähtavasti ei hakanud ta kaks korda mõtlema, kui Blue Jackets seda positsiooni talle pakkus.

Tortorellal on treenerina kirjas 930 põhihooaja mängu, kust ta on oma meeskonnale toonud 444 võitu.

Kuna 57-aastane peatreener sai pärast vallandamist endiselt Canucksi käest palka, siis peab Blue Jackets tema eest loovutama drafti 3. ringi valiku (siiski 2. ringi oma).

Richards tõi meeskonnale 260-st kohtumisest 127 võitu. Viimastel aastatel on sinijakid tema juhendamisel näidanud väga head arengut, aga koos sellega on ootuste tase tõusnud ning kui sihiks playoffidesse jõudmine, siis on mõistagi seitsme kaotusega hooaja alustamine lubamatu.

Kommentaarid