Kings ja Mängijate Ühendus jõudsid Mike Richardsi juhtumi osas kokkuleppele

Suvine segane lugu Los Angeles Kingsi ja Mike Richardsi vahel on viimaks lahenduse saanud. Juunis lõpetati 30-aastase ründajaga leping pärast seda, kui ta oli Kanada piiri peal sekeldustesse sattunud. NHL-i Mängjate Ühendusele selline käik aga ei meeldinud ja pärast pikki läbirääkimisi on nüüd leitud mõlemat poolt rahuldav lahendus.

(foto: tsn.ca)
Kingsi kodulehel ilmus teade: "Los Angeles Kings on jõudnud Mike Richardsiga kokkuleppele seoses kaebusega, mis esitati pärast tema lepingu lõpetamist. Tingimused on mõlema poole jaoks vastuvõetavad. Neid tingimusi me ei kommenteeri."

Umbes samasõnaline avaldus tuli ka Mängijate Ühenduse poolt. Lisati vaid juurde, et Richards on nüüdsest vabaagent.

Samas ei pea 2010. aasta olümpiavõitja töötuna raha pärast muretsema. Erinevate allikate andmetel makstakse tema lepingust jäänud 22 miljonit dollarit täiesmahus välja. Paika pannakse kindel maksegraafik ja sama palju kui Kings reaalset raha välja käib läheb ka klubi iga-aastasest palgafondist maha. Mõnedel andmetel ulatub graafik tervelt 2031. aastasse!

Eile hilisõhtul ilmus kohalikus meedias ka sügavamõtteline intervjuu Kingsi peamänedžeri Dean Lombardiga, kes on juhtunust ülimalt löödud. "See, mis Mike Richardsiga juhtus on minu karjääri enim traumeeriv episood. Vahest mõtlen, et ma ei saa sellest enam kunagi üle. Hetkel on keeruline üldse kedagi usaldada ja hakkad kahtlema oma otsustusvõimes. Ainus, millega ma seda võrrelda saan, on see, kui kahtlustad oma abikaasat viie aasta jooksul enda petmises ja saad siis sellest teada," kirjeldas Lombardi.

Kingsi peamänedžer on, või vähemalt oli, Richardsi suur fänn ja võib öelda, et lasi end sellest ka pimestada. 2014. aasta suvel oli juba plaanis osta tema leping kollektiivlepingu tingimustel välja, aga Richardsi suhtumine ja väidetavad lubadused veensid Lombardit seda mitte tegema.

Intervjuus tunnistab Lombardi, et tunneb end petetuna ja lõpetab selle sõnadega: "Usun, et Mike Richards peaks oma tegude eest vastutama. Kuid kui üks mängija, kes kord esindas kogu erilisust, mis sellel spordialal on, satub enesehävituslikule spiraalile, siis usun, et spordi institutsioon peab uurima, millisel tasemel see ise selles süüdi on."

Kommentaarid