Ducksi õudus jätkub

Anaheim Ducksi näiliselt lõputu õudus jätkub. St. Louis Bluesiga tehti tasavägine heitlus, aga lõpuks tuli ikka lahkuda noruspäi ning punktideta. Frederik Andersen tegi taas postide vahel vägeva esituse, kuid ründetegevus jättis endiselt tõsiselt soovida.

(foto: ktrs.com)
Andersen tegi avakolmandikul kümme tõrjet ning kõik näis suurepärane. Eriti pärast seda, kui Hampus Lindholm suskis teise kolmandiku alguses ülekaalust Jake Alleni selja taha oma hooaja teise värava. Viiemängulist välisturneed lõpetanud Ducks ei saanud aga pikalt eduseisu nautida.

Halenaljakas olukorras jäi Bruce Boudreau meeskonnal rünnakul hea võimalus kasutamata ning tagalat polnud mitte keegi kaitsmas! Jori Lehterä ja Vladimir Tarasenko meisterdasid ühe oma karjääri lihtsaima värava.

"Neil juhtus väike äpardus ja nad kinkisid litri ära ning järsku olid kaks superstaari väljaku teises otsas sööte vahetamas, tehes vinge värava," rääkis tabamuse kohta Steve Ott, kes kõigi Bluesi vigastuste tõttu saab hetkel meeskonna esiründajatega ühes kolmikus mängida.

Teise kolmandiku lõpu poole võttis Ott ka Corey Perryga ette väikese müramise.


Kuigi päris kakluseks ei läinud, siis tundus, et olukorrast sai rohkem energiat juurde Blues. Ducks jäi teist mängu järjest viimasel kolmandikul nagu metsloom keset maanteed autotulesid vahtima. Viimase 20 minutiga saadi Alleni väravale vaid 4 pealeviset ning kolmandiku keskel tulnud kolli tõttu tuli suu punktidest puhtaks pühkida.

Hooaja alguse komeet Bluesi sinisel joonel Colton Parayko sai pärast Aleksandr Ovetškinit esimese kollanokana ühes kohtumises kirja kümme väravale läinud pealeviset ning üks neist lipsas ka Anderseni selja taha. Kuigi tabamust võib vast pidada senise hooaja kõige veidramaks.

22-aastane kanadalane tegi kauge pealeviske, mis lendas väravast mööda, aga põrkas seinast tagasi ja sedamoodi, et läks Anderseni vasakust uisust külaliste võrku.


Ducks on pärast 1936/37 hooaja Chicago Blackhawksi esimene meeskond, kellel kümne mänguga kirjas kaheksa või vähem väravat. Kokku on ajaloos nii viljatu rünnakuga meeskondi olnud vaid neli!

Teised kohtumised

Tampa Bay Lightning 1 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Lightning vältis esimest korda klubi ajaloos kolmes kohtumises järjest nulli peale jäämist, kuid ega kaugel see ei olnud. 34 tõrjega lõpetanud Semjon Varlamov oli superhoos ja nii oli kodumeeskonna ainsaks tabamuseks Alex Killorni räpane ülekaalu koll.

New York Islanders 2 - 3 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Laisalt tegutsenud Islanders sai viis minutit enne lõppu valusa karistuse, kui Chris Terry mängu viigistas. Kodumeeskonnale jäi lõpuks kirja vaid 19 pealeviset. Külalised said neid kümme tükki rohkem.

Philadelphia Flyers 1 - 4 New Jersey Devils (tipphetked)

Devils jätkab ootamatut tõusu. John Hynesi meeskonnal on nüüd viimasest kuuest viis võitu. Siin aitasid selleni Travis Zajaci kaks tabamust ning Kyle Palmieri 1+2. Flyers on pärast viiest nelja võitmist kaotanud kaks mängu jutti ja ülla-ülla - meeskondade vastu, keda me suure tõenäosusega playoffide võidujooksus ei näe.

Pittsburgh Penguins 4 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Dan Bylsma oli Pittsburghis tagasi ning koos sellega ka lustlik, vastasest lihtsalt rohkem väravad sooviv pingviinide mäng. Sabres tahtis kangesti tähtsat päeva võiduga tähistada, kuid kui väravavaht teeb 50 tõrjet, siis pole midagi teha. Jeff Zatkoff kogus ligi pooled (23) tõrjetest viimasel kolmandikul.


Penguinsi suured kahurid olid taas paugutamas - Jevgeni Malkini ülekaalu koll osutus võidutabamuseks ning Sidney Crosby lõpetas kahe söödupunktiga.

Winnipeg Jets 3 - 1 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Karikakaitsja sai varakult tänu Patrick Kane'i ülekaalu väravale ette, aga Jetsi puurivaht Michael Hutchinson rikkus lõpuks külaliste tuju ära. 25-aastane kanadalane lõpetas 45 tõrjega. Kodumeeskond sai enda tabamused kätte 31 pealeviskega.

Dallas Stars 4 - 3 (LA) Vancouver Canucks (tipphetked)

Stars tuli viimase kümne minutiga välja 1-3 kaotusseisust ning loomulikult tõi Jamie Benn lisaajal võidupunktid. Tal on kümne kohtumisega kirjas 17 silma. Vaid kaks meest on Starsi ajaloos hooaja alguses nii vingelt pannud.

Edmonton Oilers 4 - 3 Montreal Canadiens (tipphetked)

Carey Price läks mängule olles viimasest seitsmest Oilersi vastu peetud kohtumisest võitnud vaid ühe ning pidi vaatamata külaliste 3-0 eduseisule sama nukras seisus lahkuma. Oilers on neli oma viimasest seitsmest Canadiensi vastu saadud võidust võtnud pärast vähemalt kaheväravalist kaotusseisu. Kõik need kohtumised on lõppenud 4-3 tulemusega. Seekord oli suureks kangelaseks äsja AHL-ist üles toodud ja mängupäeval meeskonnaga liitnud Leon Draisaitl, kes skooris kaks korda. Sakslane suutis kogu eelmise hooaja peale kokku 37 mänguga kaks kolli.

Kommentaarid