Canucks murdis julmalt Canadiensi võiduseeria

Head asjad kipuvad ikka kõige ootamatumal hetkel lõppema ja nii läks ka Montreal Canadiensi suurepärase hooaja alguse võiduseeriaga. Pärast üheksamängulist jada jäi rekordit kordav kümnes võtmata kohtumisele nelja järjestikuse kaotusega läinud Vancouver Canucksi vastu.

(foto: Darryl Dyck/The Canadian Press)
Michel Therrieni meeskonna jaoks läksid lood väga kiirelt hapuks. Olles seni mitte ühtegi avakolmandiku väravat lasknud (!) tuli nüüd esimese 20 minutiga neid tervelt kolm tükki. 19-aastane kollanokk Jared McCann jõudis oma hooaja kolmanda ja neljanda kollini ning nende vahele mahutas end veel ka Luca Sbisa.

Teisel kolmandikul said külalised kaitse pidama, kuid hooaja lõikes ligi neli väravat mängus genereeriv rünnak jäi siiski nulli peale. Tänu Torrey Mitchellile jõuti väravani alles viimase kolmandiku alguses, aga Canucks vastas sellele kohe kahega ning päästa polnud enam midagi. Radim Vrbata ülekaalu värav ning Derek Dorsetti tabamus tähendasid, et Carey Price lasi ühe mänguga rohkem kui poole enne seda mängu tulnud väravatest (9).

Canucksi viimane Canadiensi vastu saadud kodune normaalajaga võit pärines 2009. aastast. Murti nii see kui ka tänavu käimas olnud negatiivne seeria ning näidati teistele, et Price on siiski inimene.

"Soovisime väga hooaja esimest koduvõitu ja seda arvatavasti rohkem, kui nemad 10-mängulist võiduseeriat," kommenteeris pärast mängu ründaja Alex Burrows.


Canucks sai väärtusliku võidu kätte isegi ilma ühe oma põhikaitsjata. Dan Hamhuis jäi viimasel hetkel koosseisust välja.

Teised kohtumised

Boston Bruins 6 - 0 Arizona Coyotes (tipphetked)

Sarnaselt Canucksile sai ka Bruins hooaja esimese koduvõidu. Tuukka Raskile 24 tõrjega hooaja esimene nullimäng ning David Krejci poolt kaks väravat. Samuti säras 1+2'ga Jimmy Hayes. Coyotes oli ilma Martin Hanzalita, kes oli enne eilset liiga parim söödumees. See seletab ehk seda, miks seni üsnagi viljakalt mänginud meeskond nulli peale jäi.

New Jersey Devils 1 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Tundub, et John Tortorella päästetöö on hakanud tuure üles võtma. Jacketsile teine järjestikune võit, olgugi et siin saadi vastase väravale vaid 14 pealeviset. Pöördepunkt tuli viimase kolmandiku keskel, mil Cam Atkinson ja Boone Jenner 35-sekundilise vahega tulnud tabamustest Jacketsi 2-0 ette viisid.

Philadelphia Flyers 3 - 4 (LA) Buffalo Sabres (tipphetked)

Olles äsja oma ühest parimast ründajast ilma jäänud, tegi Sabres Dan Bylsma juhendamisel oma viljakaima mängu. Neljaks tabamuseks polnud isegi ülekaalu olukordi vaja, vaid üks tuli arvulisest enamusest. Bayden Schenni viimase minuti värav värav aitas Flyersi lisaajale ning seal oli enne Zemgus Girgensonsi hooaja esimest tabamust ka suurepärane võimalus võita, aga Sabresi puurilukk Chad Johnson arvas teisiti.


Detroit Red Wings 1 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanes on tänavu saanud kolm võitu ja neist kaks on olnud Red Wingsi vastu. Seejuures mõlemad on tulnud võõrsil. Kahte järjestikust Mootorite linnast võetud võitu poldud nähtud alates aastast 1989.

Florida Panthers 4 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Panthers rikkus ära Jerome Iginla karjääri 1400. mängu. Esimest korda klubi ajaloos saadi kõik väravad erimeeskondade poolt (3 ülekaalust, üks vähemusest) ja Roberto Luongo kerkis karjääri 404. võiduga läbiaegade edetabelis 9. kohale. Vincent Trocheck juhatas rünnakul vägesid 2+1ga.

St. Louis Blues 2 - 0 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Sarnaselt nädalavahetusel Chicagos peetud mänguga kolistas Lightning taas poste ning mitu head võimalust võttis ära ka vastaste väravavaht. Jake Alles sai karjääri 6. nullimängu 26 tõrjega.

Minnesota Wild 4 - 3 Edmonton Oilers (tipphetked)

Wild viimasel vist ainult metsikuid mänge teebki. Siin mängiti 2-0 eduseis maha ning jäädi viimase kolmandiku alguses 2-3 taha. Oma karjääri esimeses mängus tegi esimese kolli äsja AHL-ist üles kutsutud kaitsja Darnell Nurse. Ometi pööras Mike Yeo meeskond asja kiirelt pea peale, kui Charlie Coyle ja mängus kaks korda täpne olnud Ryan Suter vähem kui minutilise vahega tulnud väravatest taas Wildi eduseisu panid.

Winnipeg Jets 1 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kings elas üle Nikolaj Ehlersi poolt toodud külma dušši ning jõudis klubi ajaloos teist korda hooaja alguses kolmanda järjestikuse võõrsilvõiduni. Kokku on kirjas kuus järjestikust võitu ning rong müriseb väga magusa vastasseisu suunas. Tuleva nädala alguses ootab reis Chicagosse.

Dallas Stars 4 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks sai viimaks ometi korraliku doosi väravaid ja kõik kolm tulid seejuures ära esimesel kolmandikul, kuid järgnes košmaar. Stars sai teise kolmandikuga asja viiki ning vahetult enne normaalaja lõppu tänu Antoine Rousselile ka võidu kätte. Olles viimasel kolmandikul pealevisetega 17-2 üle olnud, oli võit ka igati teenitud. Raske uskuda, et Bruce Boudreaul veel palju aega antud on.


Stars suutis viimati normaalajal 0-3 kaotusseisust võita 2006. aasta jaanuaris.

Kommentaarid