Penguins loodab end esimeses kodumängus käima saada

Uue hooaja esimese nädala suurim üllatus on kindlasti see, et Pittsburgh Penguins on kahes mängus teinud vaid ühe värava. Hooaja algus on olnud kaugel ideaalsest, kuid liigselt selle pärast ei muretseta. Loodetakse end hooaja esimeses kodumängus käima saada.

(foto: lockerdome.com)
Nädalavahetusel jäi Penguinsil umbes viis minutit puudu klubi ajaloo pikimast hooaja alguse põuaperioodist. Seeria lõpetas Phil Kesseli esimene uue klubi eest tehtud põhihooaja koll.


Penguins on üks vaid kolmest meeskonnast, kes jätavad avanädala selja taha vaid ühe väravaga.

Uimane algus pole aga peatreenerit Mike Johnstonit üllatanud. "Olen alati arvanud, et hooaja algus koos mitmete uute mängijatega on omamoodi protsess. Kõik meie ründekolmikud on erinevad ja asjad ei hakka lihtsalt sõrmenipsu peale toimuma. Meil on olnud võimalusi, aga me pole neid ära kasutanud," muljetab oma teist hooaega klubi juures alustanud treener enne tänast matši Montreal Canadiensiga.

Meeskonna keskmine pealevisete arv on kahes kohtumisega olnud 32.5 ehk võimalusi on tõesti olnud. Seda isegi olukorras, kus Sidney Crosby pole veidral kombel mitte ühegi väravale läinud pealeviskeni jõudnud.

Kapten on peatreeneriga sama meelt: "Uute kuttidega mängides tuleb aasta alguses alati kohaneda. Meil on olnud mõned head šansid, peame need lihtsalt realiseerima."

Tänase vastase näol on pingviinidel vastas soodne meeskond, kelle vastu end käima saada. Crosby pole oma karjääri jooksul Canadiensi vastu kodus kordagi nulli peale jäänud. 15 mänguga on kirjas 12+12.

Kommentaarid