Pittsburghis alustab ründestaaride kõrval üllatusmees

Üks uue hooaja põnevamaid vaatepilte on kindlasti see, kuidas hakkab toimetama Pittsburgh Penguinsi staare täis ründeliin. Esimesena näeme seda homme, kui ollakse külas Dallas Starsil. Staaride kõrval on aga edurivis ka üks üllatusmees - 18-aastane Daniel Sprong.

(foto: Jeanine Leech/Icon Sportswire)
Tänavuse drafti 2. ringis ära korjatud ründaja mängis ennast meeskonda tugeva treeninglaagriga. Ta paistis silma oma professionaalse suhtumise ning loomulikult ka oskustega. Ega muudmoodi end Penguinsi edurivisse ei mahutagi.

Kõik algas sellest, kui peatreener Mike Johnston pani ta esimestel päevadel Sidney Crosby kõrvale mängima. "Sidi kõrval mängimine andis mulle kõvasti enesekindlust ja mu esimene mäng läks väga hästi," tunnistas Hollandis sündinud Sprong.

Crosby kiitis tema õppimisvõimet ja märkis, et enim on talle muljetavaldanud Sprongi pealevise, mille arendamine noorukitel alati raske. Noore tiimikaaslase oma olevat aga NHL-iks juba valmis.

Häid sõnu on tulnud ka Johnstoni poolt, aga neid on siiski saatnud ka mõningad noomitused. "Tal on komme liikuda liiga kiirelt ja tihti litri ette. Ta peab ka kaitses, litrist tagapool tegutsema, mis ülioluline, kui sellel tasemel regulaarselt mängida," mainis Johnston.

Penguins annab Sprongile vähemalt üheksa kohtumist (minimaalne mängude kogus ilma, et kollanoka lepingust aasta maha läheks) ja noor mängumees plaanib neid õppetundidena kasutada. "Tean, et esimene samm on tehtud. Sain meeskonda. Nüüd pean lihtsalt kõvasti tööd tegema, et koosseisu püsima jääda," tõdes Sprong, kes 2005. aastal perekonnaga hokiunistuse elluviimiseks Kanadasse kolis.

Kuid vaevalt, et 10 aastat tagasi julgeti unistada sellest, et noor mängumees saab võimaluse mängida koos Crosbyga.

Kommentaarid