Wild jätkab kodus kaotuseta

Montreal Canadiens on hooaja alguses ülivõimsalt domineerinud, aga vähemalt kodumängude tulemuste osas on neil ka üks konkurent. Sarnaselt Canadiensile oli endiselt kodus kaotuseta Minnesota Wild, kes pani läinud ööl Chicago Blackhawksi kotti 5-4.

(foto: Jim Mone/AP Photo)
Wild tegi kolmanda järjestikuse kohtumise, kus oli vähemalt seitse väravat ja ega pole ka raske hakata suureskoorilise kohtumise suunas liikuma, kui juba esimeste sekunditega on skoor avatud. Järjekordselt oli Jason Zucker õigel ajal õigel kohal. 23-aastasest ründajast sai pärast 2001. aastat ja Joe Sakicit esimene mängija, kes ühe kalendrikuu sees kahes kohtumises esimese 20 sekundi sees skoorinud.

Tänu Jonathan Toewsi vähemusest tulnud väravale ja Brent Seabrooki ülekaalu tabamusele said külalised kolmandiku keskpaigas ette, ent esimesele puhkepausile mindi siiski kodumeeskonna eduseisul.

Viik tuli Ryan Carteri poolt ja vahetult enne perioodi lõpusireeni tegi Charlie Coyle 3-2. 23-aastasel jänkil on sellega tänavusel hooajal koos juba neli väravat ning vaid Zach Parise on Wildi eest rohkem tabamusi kirja saanud.

Kui Jared Spurgeon teise kolmandiku alguses ülekaalust Wildi edu kahe värava peale kasvatas, siis võis arvata, et kodumeeskond läheb oma teed, kuid karikakaitsja haaras veel sabast kinni. Toews sai kolmandiku keskel kirja oma mängu teise ning kohtumise viigistas Artjom Anisimov. Blackhawksi jaoks olid need väravad esimesed alates 22. oktoobrist, mis 5 vs 5 mängus tulid.

Ent viimane kolmandik algas taas Blackhawksi jaoks külma duššiga. Nino Niederreiter jõudis 38. sekundil samuti oma hooaja 4. tabamuseni. Sellega lõppes skoorimine ka ootamatult ära, olgugi et järgnesid veel mõlema poolsed võimalused ja Toewsi teise juures söödu kirja saanud Ryan Garbutt eksis isegi tühja värava puhul.


Wild pole varem oma ajaloos aastat viie järjestikuse normaalajavõiduga alustanud. Blackhawks on samas kaotanud võõrsil neli järjest. Mullu polnudki kogu aasta jooksul sellist seeriat.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 3 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Alles teist korda NHL-is jääl olnud Linus Ullmark jäi vaid mõne minuti kaugusele oma esimesest nullimängust. Selle rikkus Mark Streit. 3-0 eduseisu liikumisega oli aga kodumeeskond selleks ajaks juba võidu kindlustanud. Ryan O'Reilly oli osaline kõigis väravates (1+2) ja Jack Eichel jõudis oma hooaja neljanda tabamuseni.

New York Rangers 3 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Mats Zuccarello tegi oma karjääri esimese kübara ning kerkis sellega läbi aegade teiseks norralaseks, kellel NHL-is ühes mängus kolm väravat kirjas. Esimesena sai sellega 2002. aastal hakkama Espen Knutsen. Joffrey Lupul rikkus Henrik Lundqvisti hooaja esimese nullimängu kaks minutit enne lõppu.

Washington Capitals 2 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Capitals sai raskes kohtumises suviste täienduste Justin Williamsi ja T.J. Oshie poolt võiduks vajalikud väravad. John Tortorella juhendamisel pole Jackets veel kordagi rohkem kui ühe väravaga kaotanud. Edasiminek.

Carolina Hurricanes 3 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Külalised ei suutnud 1-0 eduseisu peale midagi ilusat ehitada. Tegu esimese korraga alates hooajast 1995/96, mil Hurricanes suutnud Avalanche'i vastu võita vähemalt kahest mängust koosnenud hooaja seeria.

Detroit Red Wings 1 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

29 tõrjet teinud Andrew Hammondist sai NHL-i ajaloos esimene puurivaht, kes oma 21. võiduni jõudnud vaid 26 mänguga. Red Wings on viimase kuue mängu jooksul kolm korda ühe värava peale jäänud ning kolm on kirja saadud vaid korra.

Florida Panthers 1 - 3 Boston Bruins (tipphetked)

Bruins jätkab võõrsil kaotuseta. Kolmest ülekaalu olukorrast saadi kaks kolli ja Brad Marchandil oli eriti sündmusterohke õhtu. 27-aastane ründaja kahekordistas oma hooaja väravatesaagi nelja peale ning kogus lisaks 15 karistusminutit.

Calgary Flames 2 - 6 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens leidis võiduraja taas üles tänu Dale Weise'i karjääri esimesele kübarale. Jiri Hudleri poolt tulnud 1-1 värava juures lõppes Max Pacioretty kena seeria. Canadiensi kapten polnud selle hetkeni tänavu jääl olnud mitte ühegi vastase värava ajal.

Arizona Coyotes 3  - 4 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks ehitas endale võidu tänu üliedukale avakolmandikule, mis lõppes 21-aastase ründaja Brendan Gaunce'i karjääri esimese värava ning 3-0 eduseisuga. Mike Smith lasi kaks väravat vaid kolme pealeviskega ning nii piirdus tema mäng vaid nelja minuti ja 26 sekundiga.

Kommentaarid