Canadiens jõudis ajaloo parimat algust näitava tähiseni

24 Stanley karikaga on Montreal Canadiens ülekaalukalt NHL-i ajaloo edukaim klubi ning aastate jooksul on olnud mitmeid domineerivaid perioode, kuid enne tänavust hooaega polnud meeskond kunagi varem alustanud viie järjestikuse võiduga. Rekordite raamat kirjutati ümber 3-0 võiduga New York Rangers vastu.

(foto: Minas Panagiotakis/Getty Images)
Carey Price pole seni mitte üheski kohtumises rohkem kui kaks väravat endale lasknud ja nüüd on eelmise hooaja põhiturniiri MVP-l kirjas ka tänavune esimene nullimäng. Selleks tuli teha 25 tõrjet. 28-aastane puurivaht on läinud juba nii härga täis, et leidis isegi aega vastaste töötlemiseks.


Pingelises kohtumises avati skoor teise kolmandiku keskel, mil vahetult enne hooaja algust hangitud Tomaš Fleichmann tegi uue klubi särgis oma teise kolli. Rangers rippus küljes kuni viimaste minutiteni. Alles veidi enam kui kaks minutit enne lõppu õnnestus Dale Weise'il seisu kindlustada.

Mõnikümmend sekundit enne lõpusireeni tühja võrku pandud väravaga liitus Tomaš Plekanec nelja tabamuse klubiga, mis hetkel liiga väravaküttide edetabeli tipus valitseb.

Meeleolud Montrealis on mõistagi ülevad. Rangers jäi samal ajal kiruma teise kolmandiku lõpus raisatud ülekaalu olukorda. "Me saime täna õppetunni. Meie ainus moment tuli 5 vs 3 mängu ajal. Nad mängisid meid igas elemendis üle. Ilma meie väravavahi esituseta olnuks seis veel hullem," kommenteeris Rangersi peatreener Alain Vigneault.

Ka Price kiitis Henrik Lundqvisti, kes lasi laks tükki 31 pealeviskega.


Price ronis karjääri 35. nullimänguga nende arvastuses mööda Bill Durnanist, kes oli seni Canadiensi ajaloos puhaste paberite osas 4. kohal.

Teised kohtumised

New York Islanders 4 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Hooaega ilusti alustanud, kuid väravatega hädas olnud Predators sai lõpuks rünnaku käima, kuid see tuli kaitse arvelt. Kodumeeskond pani neli tükki 28 pealeviskega, samas kui külalised jooksid enamjaolt vastu seina 47 pealeviskega. Islanders ronis ilusti välja ka 0-2 seisu pealt.

Pittsburgh Penguins 2 - 0 Ottawa Senators (tipphetked)

Pingviinidele lõpuks hooaja esimene võit ning Marc-Andre Fleuryle 22 tõrjega karjääri 39. nullimäng. Väravate eest hoolitsesid Jevgeni Malkin ning Daniel Sprong. Staaride kõrval mängiv üllatusmees skooris oma karjääri esimee 18-aasta ja 212-päevaselt. Täpselt sama vanalt sai oma esimesega hakkama ka Sidney Crosby. Võtab tähistama küll.


Washington Capitals 4 - 1 Chicago Blackhawks (tipphetked)

The Late Eight oli taas The Great Eight ning Capitals sai kindla võidu. Kapten Ovetškin pani viis minutit enne mänguaja lõppu skoorimisele punkti.

Tampa Bay Lightning 3 - 5 Dallas Stars (tipphetked)

Steven Stamkos oli osaline kõigis Lightningu väravates, tehes 2+1, kuid mullusel idakonverentsi parimal on uus hooaeg alanud suurte vähemuses mängimise probleemidega. Stars pani siin ülekaalus kolmest kaks kotti ja see jätab Jon Cooperi meeskonna liiga halvimaks vähemuses mängivaks meeskonnaks. Efektiivsuseks on vaid 53.3%. Mattias Janmark kirjutas ümber Starsi rekordite raamatu. Varasemalt polnud mitte ükski mängija klubi eest kõigis oma karjääri esimeses neljas mängus punkti kirja saanud.

Florida Panthers 3 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Jaromir Jagr oli 2+1'ga osaline kõigis pantrite väravates ning edukas hooaja algus jätkus kindla võiduga. Sabres tegi vaid lõpu veidi närviliseks, kui Tyler Ennise ülekaalu väravaga tehti vahe minimaalseks.

Edmonton Oilers 2 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Connor McDavid oli esimest korda põhiturniiri mängus kodupubliku ees, aga Oilersil ei õnnestu endiselt eriti midagi ja ega noormehel endal samuti. Tänavune drafti avavalik oli siin -3'ga kohtumise halvim mees. Blues sai Oilers vastu kaheksanda järjestikuse võidu, mis tähistab klubi ajaloo parimat seeriat ükskõik millise meeskonna vastu.

Arizona Coyotes 3 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Anthony Duclair ja Max Domi skoorisid taas, kuid koiottide tuhast tõusule pandi pidur peale. Esimese 20 minutiga suudeti Devan Dubnyki väravale panna vaid 10 pealeviset ning viimase kolmandiku 13-3 ülekaaluga ei suudetud end enam päästa. Kodumeeskond jättis kohtumise jooksul realiseerimata tervelt seitse ülekaalu võimalust. Dubnyk sai oma mulluse tööandja vastu karjääri 100. võidu.

Kommentaarid