Finaali kordusmäng lõppes Blackhawksi napi võiduga

Läinud ööl oli kavas esimene kahest mulluse finalisti vahelisest põhiturniiri kohtumisest. Chicago Blackhawks ja Tampa Bay Lightning said kokku United Centeris, kus suvine finaalseeria lõppes. Järjekordselt pakuti rahvale pingeline heitlus ning võitja selgus alles lisaajal.

(foto: Andrew A. Nelles/AP Photo)
Mõlemad pooled olid vastase tekistamiseks justkui sahtli põhjast vanad märkmed välja otsinud ja nii kujunes kohtumisest mullusele finaalile väga sarnane matš.

Mäletatavasti ei mahtunud enne finaalseeria viimast mängu kordagi Blackhawksi ja Lightningu vahele rohkem kui üks värav. Samamoodi läks ka siin. Tabamused jäid normaalajal üldse nägemata, olgugi et külaliste puuri valvas alles oma karjääri teises põhihooaja mängus osalenud Kristers Gudlevskis.

Lätlane tegi 31 tõrjet enne, kui Jonathan Toews lisaaja esimestel sekunditel kohtumise ära lõpetas. Blackhawsi kapten jõudis pärast ilusat läbimurret jaole iseenda tagasi põrganud pealeviskele. 1-0 võiduvärav on Toewsi hooaja esimeseks tabamuseks.

Corey Crawford sai hooaja esimese nullimängu 21 tõrjega. Teist õhtut järjest mänginud Lightningu peatreener Jon Cooper tõdes, et tegu oli paraja deja vu hetkega. "Me ei suutnud siin taas väravavõrku leida. Saime igale postile pihta ning Crawford tegi vajalikel hetkedel tähtsad tõrjed," märkis Cooper


Mullused karikafinalistid kohtuvad omavahel uuesti 21. jaanuaril.

Teised kohtumised

Minnesota Wild 3 - 0 Anaheim Ducks (tipphetked)

Kui hakkas juba tunduma, et Ducksil asi enam hullemaks ei saa minna, siis siin ikkagi üllatati taas negatiivsest küljest. Kogu kohtumisega saadi kirja vaid 15 pealeviset! Wild võttis magusa revanši eelmise nädala 1-4 kaotuse eest, mis Anaheimis tuli. Bruce Boudreau meeskond on teinud klubi ajaloo halvimad esimesed seitse mängu.


Buffalo Sabres 3 - 4 New Jersey Devils (tipphetked)

Devils on väga heasse hoogu tõusnud. John Hynesi meeskonnal on vähemalt punkt kirjas viiest järjestikusest mängust ning viimased neli on võidetud. Adam Henrique ja Mike Cammalleri on viimasel ajal olnud müstilised vanad. Esimene pani Sabresi võrku kaks kolli, jõudes hooaja kuuenda tabamuseni ja teine tegi teist mängu järjest kolmepunktilise esituse. Kodumeeskonna parim oli 1+2'ga Ryan O'Reilly.

Montreal Canadiens 5 - 3 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

P.K. Subban pani 155 km/h lennanud kuuliga, mis oli tema hooaja esimeseks väravaks, lumepalli veerema ning Canadiens jõudis üheksanda järjestikuse hooaja alguse normaalaja võiduga NHL-i rekordini. Seejuures sai Carey Price'ist viimase 25 aasta jooksul esimene puurivaht, kes pidi kodujääl normaalajaga tegema vähemalt 49 tõrjet. Leafs on alates 1958. aastast esimest korda Canadiensile kaheksa matši järjest kaotanud.

Ottawa Senators 1 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

Coyotes andis Anders Lindbäckile hooaja esimese stardi ja kui võis karta halvimat, siis lõpuks kukkus asi välja täiesti vastupidiselt. Rootslane oli suurepärane, tehes 35 tõrjet. Ründes dikteeris asju Mikkel Bødker, kes vormistas tühja võrku tehtud väravaga kübaratriki.

Philadelphia Flyers 3 - 2 (KV) New York Rangers (tipphetked)

Metro divisjoni rivaalid pakkusid vägeva heitluse, kus kahe peale saadi kirja 87 pealeviset. Külalised tulid kaks korda kaotusseisust välja, kuid Claude Giroux kena karistusvise jättis võidu Flyersile. Kohtumist jäi aga varjutama hirmutav vahejuhtum Michael Raffliga. Austerlane kukkus pärast Jarret Stolli küünarnukiga kohtumist meeskonna pingi peal kokku.


Õnneks sai ta aga kiirelt jalad alla ning enda sõnade kohaselt midagi hullu siiski pole.

St. Louis Blues 2 - 3 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Blues venitas viimase kolmandiku väravatega mängu lisaajale, kuid pärast neljamängulist võiduseeriat tuli ikkagi vastu võtta teine järjestikune kaotus. Minut enne lisaperioodi lõppu skooris otsustava värava Mihhail Grabovski.

Nashville Predators 1 - 2 (LA) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Marc-Andre Fleury tegi 38 tõrjega supermängu ning Phil Kesseli hooaja kolmas koll tõi Penguinsile magusa võidu. Avakolmandikul vaid viis pealeviset saanud Predatorsile on see hooaja esimene kodune kaotus. Tänu endisele Penguinsi mängijale James Nealile saadi aga vähemalt punkt kätte. Neal on nüüd karjääri jooksul skoorinud kõigi 30 meeskonna vastu. Hooaja esimese värava eest kostitati Chris Kunitzit soojade kallistustega.


Dallas Stars 2 - 6 Florida Panthers (tipphetked)

Panthersi varuväravavaht Al Montoya sai 33 tõrjega oma tänavusest teisest mängust teise võidu. Kuue erineva värava autori sekka mahutas end taas ka Jaromir Jagr, kellel tänavu koos juba kuus kolli. Starsi mõlemad tegi Jamie Benn, kes tõusis kaheksa tabamuse peale, mis annab talle väravaküttide edetabelis liidrikoha.

Colorado Avalanche 3 - 4 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jackets näitas iseloomu, saades hooaja esimese võidu viimasel kolmandikul kaotusseisust välja tulemisega. Ja kas võib öelda, et selgus ka senine raskuste põhjus? Mängiti ilma Ryan Johansenita, kes väidetavalt haiguse tõttu välisturneelt koju saadeti. Uus peatreener John Tortorella kukutas ta aga lihtsalt eelmise mängu lõpus pingi peale.

Vancouver Canucks 2 - 3 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Mis kehvasti, see uuesti. Eelneval õhtul lisaajal Calgary Flamesile kaotanud Red Wings sai nüüd tänu Gustav Nyquistile võidu kätte. Külalised tulid viimasel kolmandikul välja 0-2 august.

San Jose Sharks 5 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Sharksi vedas pärast kolmemänguliste kaotuste jada esimese võiduni Joel Ward. Suvel vabaagendina klubiga liitunud ründaja sai kirja karjääri teise kübaratriki. Esimene tabamustest oli karjääri 100. koll. 34-aastase ründaja kangelastegu oli aga vaatamas vaid 15 814 silmapaari, mis on viimase üheksa aasta jooksul Sharksi kodumängudes väikseim publikuarv.

Kommentaarid