Uus hooaeg algas külaliste võidukäiguga

Ei juhtu just tihti, et ühel mängude õhtul võidavad kõik võõrsilmeeskonnad. Isegi kui kohtumisi kavas vaid neli. Täpselt nii oli aga uue hooaja avaõhtul. Sellega läks ka üks bänneri riputamine taaskord nihu. Chicago Blackhawksist sai viimase kuue aasta jooksul viies meeskond, kes karika kaitsmist kaotusega alustanud.

(foto: Jerry Lai/USA TODAY Sports)
Joel Quenneville'i meeskonna jaoks läksid lood New York Rangersi vastu metsa poole juba esimese kolmandikuga. See kaotati 1-3. Rõõmustada sai vaid Artemi Panarini värava üle, mis tuli tema esimese väravale läinud pealeviskega.

Oma esimese väravani jõudis ka Oscar Lindberg. 23-aastane rootslane lõi kaasa alles oma karjääri teises matši, kuid avas kahe minutiga skoori. Pärast Panarini viigiväravat tulid tabamused Kevin Kleinilt ja Derek Stepanilt ning Alain Vigneault'le pakkus seis suurt rahulolu. "Olime esimesel kolmandikul väga head. Mulle meeldis, kuidas me mänguplaani ellu viisime, hiljem kaotasime veidi hoogu," rääkis Rangersi peatreener pärast mängu.

Üldjuhul oli esitusega rahul ka Quenneville. Kuigi kaitsemäng oli mõnes olukorras vägagi küsitav. Eriti Stepani tabamuse puhul, mis tuli avakolmandiku viimasel minutil. "Läksime mängu edenedes paremaks ja tegime häid asju. Ent andsime esimesel kolmandikul ära paar väravat, mida saanuks kindlasti vältida," tunnistas Quenneville.

Skoorimine lõpetati juba teise kolmandiku seitsmendal minutil, mil täpne oli Teuvo Teräväinen. Corey Crawford lasi kolm tükki 27 pealeviskega, samas kui Henrik Lundqvist oli üliterav - tõrjete efektiivsuseks kujunes 94.1%.


Kaks kõva kivi kohtuvad uuesti 17. veebruaril.

Hooaja esimene litter lükati aga traditsiooni kohaselt mängu Toronto Maple Leafsi ja Montreal Canadiensi vastasseisus. Leafs tegi üllatavalt südika esituse, kuid pidi siiski 1-3 kaotusega leppima.

Nii nagu aasta tagasi tuli hooaja esimene värav Max Pacioretty poolt ja seda taas Jonathan Bernier vastu...ja lisaks veel järjekordselt esimese väravale läinud pealeviskega. Leafs alustas paremini ja Carey Price pidi kiirelt mitu head tõrjet tegema, kuid neljanda minuti alguses pääses Canadiensi värske kapten läbimurdele. Pealevise tuli terava nurga alt ning polnud kõige tugevam, aga Bernier oskas ometi sellega nii toimetada, et litter lendas üle tema õla ja libises vaikselt üle väravajoone.

Tabamusele järgnes Leafsi poolt domineeritud kolmandik, kuid viigiväravat tuli oodata teise perioodi alguseni. Seal sai Brendan Gallagher loetud sekunditega väravavahi häirimise eest karistuse ning Leafs vajas ülekaalu realiseerimiseks vaid kuute sekundit. Täpne oli James van Riemsdyk.

Väravavahi häirimine oli aktuaalne ka kolmandiku seitsmendal minutil. Siis sündis ajalugu, kui nägime läbi aegade esimest korda, kuidas üks peatreener kasutas oma õigust lasta kahtlane olukord üle vaadata. Ajalooliseks treeneriks osutus loomulikult Mike Babcock. Ja mis veel kõige olulisem - nii jäi ka Canadiens tabamusest ilma. Tomaš Plekanec oli Bernier kallal nokkimas, kui Jeff Petry litri võrku pani.

Pärast värava kustutamist läks mäng ettevaatlikuks ning viigi seis püsis kuni viimase kolmandiku keskpaigani. Siis viis Alex Galchenyuk külalised uuesti ette. Leafs asi Price'i väravale lõpuks 37 pealeviset, kuid ühele tabamuse lisa ei õnnestunud hankida. "Minu arvates oli nende väravavaht väga hea. Meie oma oli hea pärast esimesest pealeviset," tõdes Babcock pärast mängu.

Price lõpetas 36 tõrjega (efektiivsuseks 97.3%) ja Bernier 29-ga (93.1%). Puurivaht oli siis juba ära korjatud, kui Pacioretty viimasel minutil lõppseisu vormistas. Seejuures tegi ka tema ajalugu. 26-aastasest ründajast sai ajaloos esimene Canadiensi kapten, kes esimeses mängus kaks kolli enda nimele sai.


Leafsi koosseisus oli võrreldes mulluse meeskonnaga üheksa uut nägu. Mängupilt oli samas lootustandev. Saame näha, kas tegu oli vaid ühekordse juhtumiga või on Babcock tõesti kokku aetud seltskonnast meeskonna vorminud.

Teised kohtumised

Calgary Flames 1 - 5 Vancouver Canucks (tipphetked)

Kui üks Sedinidest kargab peale nagu 25-aastane, siis pole paraku väga midagi teha. Daniel sai kirja 1+2 ning Canucks väikese revanši mulluste playoffide eest. Seejuures üllatas Canucksi peatreener Willie Desjardins sellega, et mängitas Sedinide kõrval Brandon Sutterit. Asi kukkus kenasti välja, kuna Sutter sai debüütmängus käe valgeks.

Los Angeles Kings 1 - 5 San Jose Sharks (tipphetked)

Kings sai ideaalse alguse, kui teisel minutil Nick Shore'i tabamusest ette pääseti, aga kummalisel kombel lagunes siis vanker täiesti ära. Kogu kohtumisega tuli neilt vaid 20 pealeviset ning Sharks sai STAPLES Centerist harvaesineva võidu. Värske kapten Joe Pavelski lõpetas 1+2'ga. Debüütmängus sai tabamuse kirja ka noor soomlane Joonas Donskoi. Kohtumist ilmestasid ka mitmed kaklused.


"Sõbralikud" naabrid kohtuvad kahe nädala pärast uuesti.

Kommentaarid