Kümme hooaja panust, mida ei tasu maha magada

Uus hooaeg on juba ise kahtlemata intrigeeriv, aga loomulikult saab sellele veelgi värvi lisada hooaja panustega. Ehk jätkame traditsiooniga. Eelmise aasta panused kukkusid korralikult välja, kuigi mõistagi võinuks veel paremini minna. Aga eks saabki nüüd uuesti proovida.

(foto: russianmachineneverbreaks.com)
Tampa Bay Lightning võidab Atlandi divisjoni @ 2.75

Eelmisel hooajal pidi Lightning oma divisjonis tunnistama Montreal Canadiensi kahepunktilist paremust. Samas tõestati ennast siiski divisjoni parima satsina playoffides, kus Canadiensi teekond lõpetati. Rääkimata sellest, et omavahelisi põhihooaja mänge domineeriti. Sats on kõva ja kindlasti ka uuel hooajal võimeline finaali liikuma. Divisjoni võitmine on samal ajal lihtsam ja loodetavasti tehakse see sel korral ära.

Florida Panthers jõuab playoffidesse @ 2.70

Panthers on teinud sümpaatseid lükkeid ja olles eelmisel hooajal olnud lähedal üle mitme aasta playoffidesse jõudmisele, siis võib uskuda, et nüüd ollakse veel tugevamad. Jaromir Jagriga liiguti 101 punkti tempos ja see oleks mullu kenasti playoffide koha toonud.

Florida Panthers edestab Ottawa Senatorsi @ 2.20

Senaatorid võiksid just olla see meeskond, kes Atlandi divisjonis ühe playoffide koha vabastab. Meeskond tegi mullu ulmelise hooaja lõpu, mille kordamine tundub vägagi ebatõenäolisena. Paberi peal on meeskonnad üsna võrdsed, aga pantritel on x-faktorit - alustades kasvõi Jagriga - rohkem.

Buffalo Sabres edestab Toronto Maple Leafsi @ 1.90

Eelmisel hooajal jäi nende kahe vahele 14 punkti, mille tagasi tegemine paras pähkel, aga usun, et Sabres tuleb sellega toime. Koosseis on selgelt kõvem ja peatreeneriks ka mitte just paha mees. Samal ajal on Leafsi suurimaks nimeks just vaid treener. Koosseisus midagi nagu on, aga kvaliteetse meeskonna mõõtu välja ei anta.

Carolina Hurricanes edastab New Jersey Devilsit @ 2.20

Päris müstiline koefitsient siin arvestades, et mullu sai Devils vaid kaks võitu rohkem. Nüüd on suvel mitmed veteranid ära saadetud, aga samal ajal pole mitte ühegi nurga alt tugevamaks saadud. Pigem just vastupidi. Hurricanesil samas enamvähem sama koosseis, mis mullu, aga suureks erinevuseks see, et hooaja alguses ollakse terved. Eelmisel hooajal läks kõik kiirelt metsa tänu vigastustele.

Arizona Coyotes lõpetab viimasel kohal @ 3.25

Coyotesil on mitu sümpaatset mängumeest, aga karm reaalsus on see, et satsi ümberehitamisel ollakse alles poole peal. Kui sealgi. Kõik varasemad vanad sõbrad, kellega liiga põhjas istuti, on paremaks saanud ja nii tundub igati loogiline, et viimane koht jääb just koiottidele.

Zach Parise lõpetab Minnesota Wildi resultatiivsema mängijana @ 2.60

Alates Minnesotasse saabumisest on Parise olnud Wildi resultatiivseim kolme aasta jooksul kaks korda. Seejuures ainus aasta, mil ta ei tõusnud suurimaks punktimeheks oli hooaeg, kus ta tegi kaasa vaid 67 matši. Lõpuks jäi ta siis Jason Pominville'ist maha nelja silmaga olgugi, et tema tegi kaasa kogu hooaja. Pominville'iga jageles Parise ka mullu, aga jäi kaheksa punktiga peale, mängides sama arvu kohtumisi vähem.

Max Pacioretty lõpetab Montreal Canadiensi resultatiivseima mängijana @ 2.75

Pacioretty on neli hooaega järjest olnud Canadiensi resultatiivseim mängija. Temast on saanud meeskonna tõeline liider ja igati õigustatult on ta ka meeskonna uueks kapteniks määratud. Põhimõtteliselt on P.K. Subban tema suurim ohustaja ning see ütleb nii mõndagi. Lihtsalt ühest kaitsjast tuleb rohkem punkte korjata.

Gustav Nyquist teeb Filip Forsbergist rohkem väravaid @ 1.85

Põnev rootslaste duell, mille Nyquist mullu ühe väravaga võitis. Detroit Red Wingsi mees tegi 27 kolli. Seda aga pärast aastat, kus temalt tuli 57 mänguga 28 tabamust. Ehk mulluse numbriga seoses on potentsiaali palju enamaks. Forsberg tegi samal ajal üldse oma esimese tõsisema hooaja. 26 kolli oli hea üllatus, aga selle kordamine saab olema raske.

Victor Hedman saab Oliver Ekman-Larssonist rohkem punkte @ 1.85

Veider, et nende meeste võimalusi võrdsena hinnatakse. OEL on selgelt halvemas meeskonnas, kus juba naturaalselt punkte raskem koguda. Ta on teinud kaks järjestikust 40 punktiga aastat, aga sealt edasi liikuda on hetkel keeruline. Hedman jäi mullu 38 peale, aga seda vigastuse tõttu. Need tulid ära 59 mänguga. Tunamullu tuli 75 matšiga 55 silma.

Kõik panused on saadaval PAF-is.

Kommentaarid