Jets alistas üheksaväravalises thrilleris Wildi

Sarnaselt ühele omavahelisele hooajaeelsele kontrollkohtumisele pakkusid Winnipeg Jets ja Minnesota Wild taas rahvale palju väravaid. 8-1 skoor asendus aga 5-4'ga. Jets murdis põgusa kaotusteseeria, kuigi mängis kohtumise lõpus tulega.

(foto: cbc.ca)
Kesk divisjoni rivaalide kohtumine algas väga ootamatu sündmuste käiguga. Kui mängitud oli 10 sekundit, põles juba ühe värava lamp. Otse esimesest lahtiviskest liikus Wild teravalt ründetsooni ja seal lasti Jason Zuckeril ilusa lükkega skoor avada. Tegu klubi ajaloo kiireima väravaga.

Päras 23-aastase ameeriklase kolli tegi aga Jets ise neli tükki järjest ja neist kolm avakolmandikul! Brian Little viigistas teise minuti alguses ning neljanda minuti keskpaigaks oli kodumeeskond juba ees. Wildi peatreener tahtis vaidega Andrew Laddi hooaja teist tabamust ära võtta, aga see siiski ei õnnestunud. Kolmas lendas Darcy Kümperi selja taha Nikolaj Ehlersi poolt.

Esimese kahe värava juures söötja rollis olnud Blake Wheelerist sai läbi aegade esimene Jetsi/Atlanta Trashersi mängija, kes kõigist hooaja alguse esimesest kaheksast mängust silma pähe saanud.

Jets oli avakolmandikul pealevisetega üle 17-9 ja alustas teravalt ka teist perioodi. 51 sekundiga oli seal juba järgmine Kümperi võrgus ning see Drew Staffordi koll lõpetas 25-aastase puuriluku õhtu ka ära. Devan Dubnyk ei alustanud ka paremini, kui Stafford sai tema vastu tehtud esimese pealeviskega oma õhtu teise kolli.

Wildi peatreener Mike Yeo tunnistas hiljem pärast mängu, et Dubnykit on hetkel vaevamas põlvevigastus ja seetõttu soovinuks ta oma esiväravavahile puhkust anda. Küll oleks aga lõpuks Dubnyki toel peaaegu imeline tagasitulek õnnestunud.

Jets jäi oma eduseisu kaitsma ning nii hakkas peagi lumepall veerema. Mikko Koivu ülekaalu värava ning Justin Fontaine'i hooaja esimese tabamusega said külalised viimaseks kolmandikuks vahe kolme peale.

Kodumeeskond alustas viimast 20 minutit väga uimaselt. Poole perioodiga saadi Dubnyki väravale vaid kaks üritust ning Zach Parise'i tabamus kindlustas kohtumisele närvilise lõpu. Ent otsustavatel hetketel püsis Michael Hutchinson puuris kindlana. Isegi lõpus kahemehelises vähemuses olla, kui Dustin Byfuglien endale rumalalt kaheminutilise karistuse võttis.


Wildi üks parimatest kaitsjatest Jared Spurgeon lõpetas kohtumise -5'ga. Eelmisel hooajal oli vaid seitse mängumeest, kellel selliseid õudusmatše ette tuli.

Teised kohtumised

New York Rangers 4 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Flames alustas hästi ja läks Jiri Hudleri väravast varakult ette, aga lõpetas justkui kohtumise keskel mängimise ära. Rangers pani alates teise kolmandiku 12-st minutist neli vastuseta kolli. Viigiseisult tulid kodumeeskonna jaoks väärtuslikud väravad kaitsjatelt Dan Girardilt ja Kevin Kleinilt. Esimene jõudis sellega karjääri 200. punktini

Edmonton Oilers 2 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kingsi võiduseeria venis viiemänguliseks tänu Jonathan Quickile või hoopis väravajoone tehnoloogia puudumisele? Viis sekundit enne normaalaja lõppu jõudis Oilers viigile ülilähedale.

Kommentaarid