Flames lõpetas halva seeria

Aastat ebakindlalt alustanud Calgary Flames saab täna tähistada hooaja esimest koduvõitu. Eelmises kahes mängus 11 väravat lasknud meeskond sai viimaks oma väravavahilt korraliku panuse ning nii tuli Detroit Red Wingsi vastu 3-2 lisaajavõit. Sellega lõpetati neljamänguline kaotuste jada.

(foto: Jeff McIntosh/The Canadian Press)
Jonas Hiller sai oma hooaja teise võidu 27 tõrje ning mitmete kiitustega. Flames ronis edukalt välja 1-2 kaotusseisust. Red Wings tuli isuga peale oma kolmemängulist kaotusteseeriat lõpetama ning oli esimese 20 minuti jooksul pealevisetega üle 13-8.

Jeff Blashilli hoolealused said kaks korda tasustatud ülekaalu väravatega. Gustav Nyquist pani kotti oma hooaja kolmanda ning kaitsja Brendan Smith enda esimese. Külaliste kahe tabamuse vahele mahtus Flamesi kapteni Mark Giordano koll.

Alates teisest kolmandikust läksid aga mänguohjad täielikult kodumeeskonnale, kuigi pärast 16 pealeviske tegemist sel perioodil siiski sihile ei jõutud. Brad Richardsita mänginud Red Wingsi puuris tegi suurepärase esituse 37 tõrjega lõpetanud Jimmy Howard ning tundus, et ameeriklane röövibki külalistele selle kohtumise ära. Ent veidi jäi siiski puudu.

Saddledome oli viimasteks minutiteks frustratsioonist täitunud, aga Bob Hartley meeskond jõudis lõpuks siiski sihile. Veidi rohkem kui minut enne lõppu viigistas Giordano söödust Joe Colborne.

Lisaaeg kestis veidi üle kolme minuti enne, kui Giordano mängus teist korda Howardi üle kavaldas. Magus hetk kaptenile, kelle õnnetu mängu viivitamise karistus kinkis vahetult pärast 1-1 viigiväravat vastastele uuesti eduseisu.


Lisaks hooaja esimesele koduvõidule sai Flames rõõmustada ka selle üle, et Ladislav Šmid oli koosseisus tagasi. 29-aastane kaitsja mängis viimati jaanuari keskel.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 2 - 7 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens elas end korralikult välja meeskonna vastu, kellelt saadi mullu kolm kohtumist järjest tappa. Brendan Gallagher ja Dale Weise said mõlemad kaks kolli. Tomaš Plekanec rahuldus sel korral kaaslaste abistamisega, kuid tegi seda kolm korda ning Andrei Markov läks täiesti segaseks, lõpetades 1+4'ga. Canadiensile ajaloo jooksul esimest korda hooaja alguses viis võõrsilvõitu järjest ning liiga koguvõitude rekord tuleb aina lähemale.


New York Islanders 3 - 5 Boston Bruins (tipphetked)

Bruins tähistas võidukalt Islandersis karjääri alustanud Zdeno Chara karjääri 1200. põhihooaja mängu. Väravas anti start vahelduseks uuesti Jonas Gustavssonile ja kui alguses tundus asi halb (avakolmandik kaotati 1-2), siis lõpuks saadi vägagi veenev võit.

Winnipeg Jets 3 - 4 (LA) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Ben Bishop teenis auga välja oma karjääri 100. võidu segades normaalaja lõpuhetkedel Nikolaj Ehlersit piisavalt palju, et noor taanlane suurepärase võimaluse vastu väravaraame paneks. Lisaajal tegid mõnusa söödumänguga võiduvärava Ondrej Palat, Steven Stamkos ja Victor Hedman. Rootslane lõpetas kohtumise kolme söödupunktiga.

Edmonton Oilers 4 - 7 Washington Capitals (tipphetked)

Oilers rabeles ilusti kolm korda (!) kaotusseisust välja, aga Jevgeni Kuznetsov ei kavatsenud pärast peatreeneri suurt kiitust asja rahulikult võtta. Venelane sai karjääri esimese kübaratrikiga kirja hooaja esimesed väravad ning nende kõrvale pani ta veel ka kaks söödupunkti.

Los Angeles Kings 3 -0 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Tyler Toffoli kasvatas kahe tabamusega oma väravate seeria neljamänguliseks ning Joanthan Quick korjas 40 tõrjega hooaja esimese puhta paberi. Näeb, et Kings on unisest algusest üle saanud. Kirjas on neli järjestikust võitu.

Kommentaarid