Columbus Blue Jackets on teinud ühe ajaloo halvima alguse

Columbus Blue Jackets, hipsterite lemmik tänavusele karikavõidule, leiab end kaks nädalat pärast hooaja algust hoopis NHL-i punaste laternate seast. Todd Richardsi meeskond on jäänud ainsaks, kellel pole mitte ühtegi võitu ning sellega on tehtud üks ajaloo halvim hooaja algus.

(foto: Getty Images)
Blue Jackets on ajaloos alles 13 meeskond, kes pole oma esimesest kuuest mängust mitte ühtegi punkti saanud. Arvestades mänguskoore, siis pole sellele isegi lähedal oldud. Kõik matšid on seni kaotatud vähemalt kahe kolliga. Hooaja avamängus suudeti kahe väravaga New York Rangersile alla jääda isegi siis, kui viimasele neljale minutile mindi vastu 2-1 eduseisus.

Surve on Richardsi õlul aina kasvamas, kuigi vähemalt on tal läinud paremini, kui viimasel peatreeneril, kes oma meeskonnale hooaja esimese kuue mänguga mitte ühtegi punkti ei suutnud tuua. Bob Hartley sai hooaja 2007/08 alguses kinga Atlanta Trashersi poolt. Richards on aga vähemalt seitsmenda mängu veel saamas. See on tuleval ööl New York Islandersi vastu.

Aasta seitsmendast matšist pole aga Richardsile ja tema hoolealustele eriti midagi head loota. Liiga halvima kaitsega meeskond (5 väravat per mäng!) võõrustab ühte teravaimat rünnakut (3.40). Blue Jacketsil on seni tõrjeprotsendiks vaid 83.1% ning esiväravavaht Sergei Bobrovski on avalikult tunnistanud, et temal puudub igasugune enesekindlus.

Kui Islandersi vastu samuti punkte ei tule, siis saab Blue Jacketsist ajaloos kuues meeskond, kellel seitsmest mängust null kirjas. Seejuures on pärast 1948. aastat seda juhtunud vaid kaks korda. NHL-i hooaja alguse kaotuste rekord kuulub 1943/44 New York Rangersi meeskonnale, kes kaotas 11 mängu jutti. Pärast Islandersi võõrustamist ootab sinijakke ees mängude seeria, kus kaheksa matši jooksul ollakse kodus vaid korra. Hooaeg võib väga kiirelt läbi saada ning mõnele võiks juba Jämejalast auto järgi saata.



Seejuures on huvitav, et Richardsi juhendamisel on meeskond stardipakkudelt alati uimaselt ära läinud. Mullu tuli esimesest 20-st mängust vaid kuus võitu, aasta varem seitse ning lühendatud 2012/13 hooajal ainult viis. 2014. aasta kevadel saadi tänu tugevale lõpule oma ajaloo teine playoffide koht kätte, aga aasta varem jäädi hooaja otsustavast faasist siiski napilt välja.

Pärast kuue kaotusega hooaja alustamist on varem lõpuks playoffidesse jõutud, kuid suur osa nendest kordadest ajal, mil konkurents oli palju hõredam. Arvestades, et Columbuses on vaikselt räägitud karika võitmisest, siis oleks playoffidest eemale jäämine katastroof.

Hetkel usub veel klubi peamänedžer Jarmo Kekäläinen meeskonna võimetesse ja soovib väidetavalt enne Richardsi vallandamist mõne vahetustehinguga kurssi muuta. Kuid sellega kaasneb isemoodi probleem. "Hetkel pole saadaval ühtegi tehingut, mis sobiks meie plaanidega või on hind lihtsalt niivõrd suur, et seda ei saa teha," ütles klubi juht eile.

Selleks, et Blue Jackets playoffidesse ikkagi pääseks oleks vaja ülejäänud hooaja jooksul (alustades tänasest) näidata võiduprotsenti, mis jääks 64% kanti. Eelmise hooaja käigus said selle kätte vaid viis meeskonda.

Kommentaarid