Blue Jacketsi raskused jätkuvad, Tortorella debüüt kaotati Wildile 2-3

Columbus Blue Jackets on jõudnud pikkuselt ajaloo teise hooaja alguse kaotusteseeriani. Kaheksast kaotusest hullemini on läinud vaid 1943/44 hooaja New York Rangersil, kes kaotas suure osa oma mängijatest sõjateenistusse. Võib öelda, et tavaoludes on Blue Jackets nüüd läbiaegade halvima alguse teinud meeskond.

(foto: Jim Mone/Associated Press)
John Tortorella debüüt kaotati Minnesota Wildile pärast ilusat avakolmandiku. Seal oldi pealevisetega 13-6 üle ning tänu Brandon Dubinsky ülekaalu väravale saadi ka puhkepausile eduseisus. Zach Parise oli Wildi oma aasta kuuenda kolliga ette viinud. 1-1 pani tabloole noor rootslane Alexander Wennberg.

Iseenesest polnud ka edukas avakolmandik uue peatreeneri juhendamisel ainus hea märk. Olles Todd Richardsi käe all tänavu endale lasknud ligi 30 väravale läinud pealeviset, jäeti Wild vaid 23 juurde. Ometi Mike Yeo meeskonnale sellest piisas, et võit välja pigistada.

Teise kolmandiku kuuendal minutil viigistas seisu Nino Niederreiter ja perioodi keskel tegi ülekaalust 3-2 Thomas Vanek. Mõlemal oli veel võimalusi, kuid sellega lõpetati skoorimine ka ära.

Tortorella, kes pole karjääri jooksul mitte ühtegi debüütmängu võitnud, polnud valmis rõõmustama moraalse võidu üle. Ent Jackets sai vähemalt head meelt tunda selle üle, et esimest korda tänavusel hooajal lasti endale vähem kui neli väravat, mis iseenesest uskumatu fakt.


Jacketsi hooaeg jätkub kolme järjestikuse võõrsilmänguga. Täpselt sama arv kaotuseid on ka minna Rangersi Teise maailmasõja aegse rekordini.

Teised kohtumised

New York Rangers 4 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Max Domi ehitas avakolmandikul vägevalt Klas Dahlbeckile karjääri teise värava, kuid Coyotes ei suutnud ootamatule eduseisule midagi peale ehitada. Rangers kallutas kohtumise enda kasuks kolmeväravalise viimase perioodiga. Skoorimise lõpetas Rick Nashi hooaja esimene värav ja karjääri 700. punkt. Tegu oli väga haruldase tabamusega, mil värav määrati ära olgugi, et litter reaalselt puuri ei jõudnudki. Vastane sidus tühja värava olukorras läbimurdele läinud Nashi ära. Skoorijate sekka pääses ka endine Coyotesi mees Keith Yandle.

Pittsburgh Penguins 1 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Penguins suutis nii Jamie Benni kui Tyler Seguini kuival hoida, aga oma võiduseeria jätkamiseks sellest ei piisanud. Starsil oli neli erinevat skoorijat ja korralik lammutustöö tehti Marc-Andre Fleury vastu ära vaid 23 pealeviskega. Penguinsi jaoks oli ainus positiivne asi see, et Pascal Dupuis tegi pärast ligi aastast pausi oma kauaoodatud comebacki.

Ottawa Senators 4 - 5 (KV) New Jersey Devils (tipphetked)

Pöörases mängus punnitas Devils end teist kohtumist järjest viimase minuti väravaga lisaajale. Veel kuus minutit enne lõppu oldi kaheväravalises kaotusseisus. Selle tegi nii suureks Chris Neil, kes tähistas oma karjääri 900. mängu Gordie Howe kübaratrikiga. Mike Cammalleri lahkus mängust kolme söödupunktiga. Senatorsi väravas tegi hooaja debüüdi Andrew Hammond, kelle jaoks see kaotus alles teine, mis kodupubliku ees saadud.

Nashville Predators 5 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Bruce Boudreau jalgealune kisub aina tulisemaks. Hävitav lüüasaamine Ducksile, kes sai teisel kolmandikul vaid kuus pealeviset ning oma ainsa värava kaheksa minutit enne lõppu ning sellegi ülekaalust. Ryan Ellis ja Colin Wilson juhatasid kodumeeskonna vägesid 1+2'ga.

Chicago Blackhawks 3 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Panthers võttis endale tervelt kaheksa karistust ja jäi vaid 18 pealeviske juurde. Brent Seabrook ja Patrick Kane olid 1+2'ga osalised kõigis kodumeeskonna väravates ning Blackhawks sai omavahelistest mängudest kaheksanda järjestikuse võidu.

Vancouver Canucks 2 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Capitalsile tuli neljas järjestikune võit tänu Aleksandr Ovetskini hilisele väravale. Oma võiduseeria jäeti ellu vaatamata sellele, et viimasele 20 minutile tuldi välja 1-2 kaotusseisus. Normaalajaga suudeti viimati Vancouveris võidutseda 1998. aastal.

San Jose Sharks 1 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Darryl Sutter üllatas väravavahi valikuga, aga Jhonas Enroth vedas oma debüüdil kenasti välja, lõpetades 39 tõrjega. Jeff Carter oli millegi peale väga pahane ning paugutas 2+2´ga oma karjääri kuuenda neli punkti toonud mängu. Kaks külaliste väravatest tulid ülekaalust. Skoorimist alustati Tyler Toffoli väga vinge võttega.

Kommentaarid