Rask jäi jälle Canadiensi vastu võiduta

Tuukka Rask on maailma üks vägevamaid väravavahte, aga imelikul kombel ei suuda ta vaat, et kunagi alistada Montreal Canadiensit. Soomlane oli läinud ööl Boston Bruinsi vihavaenlase vastu karjääri jooksul jääl 21. korda ning sealt tuli 17. kaotus. Canadiens domineeris täielikult ja läks koju 4-2 võiduga.

(foto: ctvnews.ca)
Külalistel oli skoori avamiseks vaja vaid 1:25. David Desharnais realiseeris siis ülekaalu olukorra. Tundus, et mida enam mäng edasi läks, seda paremaks Canadiensi mäng muutus. Teist kolmandikku alustati ka kohe väravaga, mil Lars Eller oli täpne ning perioodi lõpuks oli ülekaal pealevisetes 18-7.

Eller lisas kolmandiku käigus veel ka oma teise. Seda pärast ajaloo esimest ebaõnnestunud treeneri olukorra üle vaatamise õiguse kasutamist. Bruins sai end tänu Loui Erikssonile tabloole, kuid tabamus tühistati väravavahi segamise tõttu. Pärast video üle vaatamist jäi otsus püsima. Kuigi enne teise kolmandiku lõppu sai siiski Bruins lõpuks värava kirja. Uue klubi eest sooris oma esimese Matt Beleskey.

Endiselt Zdeno Charata mänginud Bruinsil oli viimaseks kolmandikuks toss juba korralikult väljas ning oma mängu häiriti pidevate karistuste korjamisega. Nii jäädi seal lõpuks vaid kuue väravale läinud pealeviske juurde. Mängu lõpuks oli Canadiensil nende osas ülekaal tervelt 38-21.

Tomaš Plekanec tegi minut enne lõppu tühja väravasse külaliste neljanda enne, kui Patrice Bergeron seisu veidi ilustas. "Olime oma võimalustega efektiivsed ning meil võinuks olla veel mõned väravad," kommenteeris Eller ilusat esitust.


Bruinsi viimane kodune põhihooajal Canadiensi vastu saadud võit pärineb 2012. aasta jaanuarist. Meeskond on esimest korda viimase kümne aasta jooksul alustanud hooaega kahe kaotusega.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 1 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Sabres ähkis ja puhkis aga jäi siiski klassile alla. Lightningul said kõik (!) väljakumängijad kirja vähemalt ühe pealeviske. Steven Stamkos, kes oma karjääri esimese kolli just Sabresi vastu tegi, avas omas hooaja saldo.

Florida Panthers 7 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Steve Mason oli enne seda kohtumist karjääri jooksul võitnud seitse kümnest matšist, milles ta Panthersi vastu oli osalenud. Siin lõppes tema esitus vähem kui seitsmeminutilise mänguaja ning nelja värava laskmisega ära. 6:46'ga mängu alguses ära tulnud neli kolli on moodsa aja uus NHL-i rekord. Enim lõbutses Vincent Trochek, kes lõpetas 1+3ga. Reilly Smith ja Jaromir Jagr tegid mõlemad kaks kolli. Jagrist sai Gordie Howe'i kõrval teine mees, kes NHL-i ajaloos 25-aastase vahega skoorinud.

New York Rangers 5  - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Henrik Lundqvist tegi 37 tõrjet ning Rangers sai oma viis väravat kätte 27 pealeviskega. Kaks neist läksid Oscar Lindbergile, kellest sai klubi ajaloos esimene kollanokk, kes kõigis hooaja esimeses kolmes mängus käe valgeks saanud.

Washington Capitals 5 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Capitals andis ära varajase 2-0 eduseisu ning tundus, et laseb end külalistel üllatada, aga siis tuli Aleksandr Ovetškini hooaja esimene koll, mille võiks vabalt panna samasse patta kõigi tema karjääri ilusaimate tabamustega. Venelane oli pikalt ilma väravale läinud pealevisketa ning üldse väga vaikne enne, kui viimasel kolmandikul suurepärase soologa hakkama sai. Sellele järgnesid veel kaks Capitalsi ülekaalu väravat - seejuures üks neist tühja võrku (!) - ja töö oli tehtud.

Carolina Hurricanes 3 - 4 Detroit Red Wings (tipphetked)

Hurricanesile taas üks üheväravaline kaotus ja seda eriti valusal kombel. Red Wings läks teise kolmandiku keskel Henrik Zetterbergi kollist ette, olgugi et sel hetkel oli kodumeeskond pealevisetega üle 30-5! Mängu lõpuks domineeris Hurricanes selle arvestuses 47-19, aga võiduks sellest ei piisanud. Viimasel kolmandikul keerasid Teemu Pulkkineni kaks kolli seisu pea peale.

Nashville Predators 2 - 0 Edmonton Oilers (tipphetked)

McDavidi ajastu on kaks mängu vana ning Oilersi jaoks karm tõdemus see, et ainus värav, millega hakkama on saanud, oli vastasmeeskonna üks miljonist äpardus. Kui Eric Staal rikkus vahetult enne mängu lõppu hooaja avakohtumises Pekka Rinne puhta paberi ära, siis siin sai ta selle kätte. Selleks tuli teha 31 tõrjet. Soomlase jaoks on aga Oilersi vastu nullimängude korjamine kujunenud juba rutiinseks tööks. Viimasest viiest kodumängust on neid kirjas kolm.

Toronto Maple Leafs 4 - 5 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Ei läinud kaua, et näha ikkagi hooaja esimest karistusvisete seeriat. 0-3 kaotusseisust välja tulnud Leafs ei suutnud lisaajal realiseerida ülekaalu olukorda. Senaatorid tegid teisel kolmandikul 4:10'ga kolm ülekaalu väravat, mis on uus klubi rekord. Erik Karlsson lõpetas matši kolme söödupunktiga.

Minnesota Wild 3 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Devan Dubnyk tegi 30 tõrjet ning Wild sai oma väravad vaid 19 pealeviskega. Charlie Coyle lõpetas kahe tabamusega. Wild pole kunagi hooaja esimest kodumängu normaalajaga kaotanud. 15-st mängust on kirjas 13 võitu.

Chicago Blackhawks 4 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Karikakaitsjale läks vastu debütandist väravavaht ning armu talle ei antud. Jean-Francois Berube lasi neli tükki 34 pealeviskega. Patrick Kane ja tema venelasest dublant Artemi Panarin lõpetasid mõlemad 1+2'ga. Scott Darlingu nullimäng rikuti minut enne lõppu vähemuse väravaga.

Colorado Avalanche 6 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Kapten Gabriel Landeskog jooksis 2+2'ga amokki ning Avalanche tuli edukalt välja 1-2 kaotusseisust. Stars võitis mullu Kesk divisjoni satside vaid kaheksa mängu. Kas probleemid jätkuvad?

Vancouver Canucks 2 - 3 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Flamesi kapten Mark Giordano pildus pärast hooaja avamängu väga teravaid sõnu ja tundub, et need läksid kohale. Sean Monahan viigistas viimasel kolmandikul seisu ning Johnny Gaudreau tõi lisaajal võidu. Selle tabamuse kõrvale läks tema poolt ka kaks väravasöötu.

Arizona Coyotes 2 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Phil Kessel sai uue klubi eest kirja oma esimese põhihooaja värava, kuid pingviinid olid jätkuvalt liimist lahti. Saadi kirja 28 pealeviset, samas kui Coyotes pani neid 39. Võidu kindlustas oma karjääri esimese väravaga 23-aastane ründaja Jordan Martinook.

San Jose Sharks 2 - 0 Anaheim Ducks (tipphetked)

Martin Jones sai 27 tõrjega karjääri kaheksanda nullimängu. Need on tulnud ära vaid 36 matšiga. NHL-i ajaloos on vaid üks puurivaht selle margini kiiremini jõudnud. Selleks oli 1927. aastal Frank Brimsek, kellel läks vaja vaid 27 mängu. Sharks domineeris kohtumist täielikult (pealevisked 44-27) ning mõlema tabamuse eest hoolitses Patrick Marleau. Marc-Edouard Vlasic kerkis 672. mänguga Sharksi ajaloos enim kohtumisi teinud kaitsemeheks.

Kommentaarid