Babcockile esimene võit Leafsi bossina

Kui mulluse kohutava hooaja alguses läks Toronto Maple Leafsil vaja kolme mängu, et esimene võit ära noppida, siis tänavu tuli see Mike Babcocki juhendamisel neljandas kohtumises. Mitmendat mängu järjest lekkis kaitse, aga rünnak vedas seekord ilusti välja. Columbus Blue Jacketsist saadi jagu 6-3.

(foto: Paul Vernon/Associated Press)
Leafs tuli välja avakolmandiku kaotusseisust ning kallutas mängu enda kasuks viimase 20 minutiga. Boone Jenner viis varakult samuti esimest võitu otsiva Jacketsi ette.

Külalised said viigi kätte kohe teise kolmandiku esimesel minutil. Seejuures on kõigis senises neljas Leafsi mängus tänavu teise kolmandiku avaminuti sees väravat nähtud. Sel korral oli autoriks Jake Gardiner.

Kolmandiku keskpaigaks oli Leafs ka juba ees. James van Riemsdyki hooaja teine värav tõi Leafsile aasta esimese eduseisu ning seda kasvatas Nazem Kadri. Kodumeeskond oli püsti hädas, aga sai tänu õnnejumalale veel mängu tagasi. Teise kolmandiku lõpus kaotas James Reimer pärast Scott Hartnelli pealeviset litri silmist ning Nick Foligno pani mänguvahendi võrku.

Kohe viimase kolmandiku alguses oli Hartnelli kord värava ees särada ning nii jõudis ta ülekaalu kolliga karjääri 600. punktini. Ometi oli sellega kõik ilus Todd Richardsi meeskonna jaoks ka lõppenud.

Viimase kolmandiku neljandal minutil viis Joffrey Lupul Leafsi uuesti ette ning 4-3 seisu ilustas kahe tabamusega veel Leo Komarov. "Meil oli edukas õhtu. Minu arvates tegime mõned head väravad. Kogu au läheb võidu eest poistele. See on nende jaoks positiivne, et saime teist mängu järjest punkte, mis on suur hüppe sealt, kust me alustasime. Peame lihtsalt järk-järgult arenema," kommenteeris Babcock pärast mängu.




Viie järjestikuse kaotusega on Blue Jackets teinud oma ajaloo halvima hooaja alguse. Liiguvad juba vaiksed sahinad, et Richards ei pruugi enam kauaks meeskonna etteotsa jääda.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 1 - 2 (KV) San Jose Sharks (tipphetked)

Külalised said tänu Patrick Marleaule juba teisel minutil ette, aga jäid siis justkui oma edukat hooaja algust imetlema. Marleau raiskas veel karistusviske võimaluse enne, kui Adam Henrique mõned minutid enne lõppu ülekaalust viigistas. 25-aastane ründaja oli Devilsi poolelt ainsana karistusvisete seerias täpne, Sharksi eest skoorisid Joe Pavelski ja Brent Burns. Martin Jones püstitas meeskonna väravavahtide nulliseeria rekordi. Ta hoidis oma seljataguse puhtana 234:33 järjest enne, kui Henrique seeria katkestas.

Detroit Red Wings 3 - 5 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Kohtumine algas vägeva pauguga, kui debütant Brock McGinn juba 55. sekundil skooris. 2008. aastal skooris Red Wingsi vastu oma karjääri esimese ka McGinnide vendadest vanim Jamie. Veidral kombel jäi taas Red Wings suure suve alla ning kaotas lõpuks pealevisete lahingu 20-36. Erinevalt eelmisel nädalavahetusel toimunust suutis aga Bill Petersi meeskond seekord oma võimalused realiseerida. Mindi 3-0 ette enne, kui kaks kiiret Red Wingsi väravat hetkeks kodufännide lootused elustas. McGinni 55. sekundi tabamus on viimase 26 aasta kiireim, mis ühe debütandi poolt tulnud.

Winnipeg Jets 3 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Vaidega taheti Dustin Byfuglieni ilusat hilist kolli ära võtta, aga see läks siiski arvesse ning osutus ka võiduväravaks. Jets tuli edukalt välja 0-1 kaotusseisust.

Vancouver Canucks 3 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Bluesile keerulises olukorras, kus tuli teist õhtut järjest mängida, magus võit. Seejuures sai kodumeeskond skoori ilusamaks alles viimasel kolmandikul, mil kaks väravat tehti. Bluesi viimane Vancouveris saadud võit oli pärit 2013. aasta aprillist.

Anaheim Ducks 0 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Bruce Bourdeau on küll proovinud skeemitada - mängitanud Ryan Getzlafi ja Corey Perryt nii koos kui eraldi - aga väravad ei taha kuidagi tulla. Nelja matšiga on kirjas vaid üks tabamus. Nii on Ducksil pärast hooaega 2008/09 aasta alguses kirjas neli järjestikust kaotust. Siin sai Reto Berra 35 tõrjega oma karjääri teise nullimängu.

Los Angeles Kings 2 - 1 (LA) Minnesota Wild (tipphetked)

Kings teenis hooaja esimese võidu tänu Anze Kopitari lisaaja väravale, mis tuli 2:19 pärast perioodi algust. Karjääri viies lisaminutite koll paneb sloveeni koos Luc Robitaille'i ja Žigmund Palffyga jagama klubi rekordit.

Kommentaarid