Blackhawks rikkus Islandersi soolaleivapeo

Hooaja algus on juba toonud nii mõnegi "esimese". Mitu meest on skoorinud karjääri esimese värava oma esimese pealeviskega ja mõni nagu Antti Niemi on teinud üldse midagi sellist, mida varem polnud juhtunud. Läinud ööl jõuti esimese Barclays Centeris peetud põhihooaja mänguni.

(foto: Twitter @NYIslanders)
Kodufännid said rõõmustada selle üle, et uus värava signaal oli taas asendatud vanaga, kuid Chicago Blackhawks rikkus New York Islandersi soolaleivapeo ära. Nähti uuesti 3 vs 3 lisaaega ning seal tuli ülekaalu mängides 3-2 võiduvärav Patrick Kane'ilt.

Kane oli ka külaliste teise kolli autor, kui John Tavares oli kustutanud Artjom Anisimovi vähemuses tehtud väravaga tulnud edu. Ja eks kuri kutsuti ise karja.


Mängu viis lisaajale Marek Židlicky tabamus, mis tuli kohe viimase kolmandiku alguses. "Olnuks tore võita, aga minu arvates mängisime me hästi," kommenteeris Islandersi ründaja Matt Martin. "Meil läks veidi aega, et end käima saada, aga see oli meie jaoks esimene mäng ja kohtusime üsna hea hoki meeskonnaga, kellel oli üks mäng juba selja taga."

Lisaaeg kestis 1:49 enne, kui Kane mängu ära lõpetas. Blackhawksi nelik vajas ülekaalu lahendamiseks vaid 14 sekundit. Karistus läks oma endiste meeskonnakaaslaste vastu mänginud Nick Leddyle, kes takistas Marian Hossa liikumist.


Tavares polnud varem Blackhawksi võrku sahistanud. Islandersi kaptenil on nüüd värav kirjas 29 meeskonna vastu. Ainsana on seni pääsenud Los Angeles Kings.

Teised kohtumised

Columbus Blues Jackets 2 - 4 New York Rangers (tipphetked)

Sinijakid tulid kaotusseisust välja ning said neli minutit enne lõppu tänu Brandon Saadi ülekaalu väravale 2-1 ette, aga siis tuli külm dušš. Nähtavasti oli Rangers taas millestki häiritud, kuna vähem kui pooleteise minutiga pandi kolm tükki järjest Sergei Bobrovski selja taha. Päris eriline viis, millega Alain Vigneault'le kinkida 100. võit Rangersi bossina.

New Jersey Devils 1 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Devils tegi avakolmandikul oma parima kehastuse eelmise hooaja Buffalo Sabresist ning sai Michael Hutchinsoni väravale vaid neli pealeviset. Sealt pääseti küll 0-0 viigiga, aga teisel kolmandikul ikkagi lahkus rong peatusest. Lõpuks jäädi 21 pealeviske juurde. Jets sai neid kirja 30.

Detroit Red Wings 4 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Jonathan Bernier lasi JÄLLE esimese pealeviskega värava ning sai kiirelt selgeks, et Mike Babcocki naasmine Mootorite linna kujuneb negatiivseks kogemuseks. Kui Dylan Larkin teise kolmandiku 20. sekundil 3-0 tegi, siis korjati Bernier puurist ära. Ta suutis üheksast pealeviskest tõrjuda vaid kuus. Esimesed kaks kolli läksid Justin Abdelkaderile, kes lõpetas mängu ka oma karjääri teise kübaratrikiga. Larkinist sai samal ajal esimene teismeline pärast Steve Yzermani, kes Red Wingsi särgis oma debüüdil skoorinud. Jimmy Howard tegi oma karjääri 21. nullimängus 22 tõrjet.

Los Angeles Kings 1 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

Ajalugu kordub. King alustas ka mullu kaotustega Sharksi ja Coyotesi vastu. Just nii nagu planeeritud, püsiti tänu Mike Smithile mängus sees ning oma vähesed võimalused kasutati filigraanselt ära. Kings oli pealevisete osas üle 41-23. 2013. aasta drafti 12. valik Max Domi tegi 1+1 ning sellega sai temast pärast Shane Doani esimene Coyotesi kollanokk, kes debüüdilt vähemalt kaks punkti korjanud.

Kommentaarid