Hurricanesi boss sihib playoffe

Carolina Hurricanes on uut hooaega alustades paras müsteerium. Mullune aasta algas kohutavalt, aga seda tänu vigastustele. Kui kogu sats terve oli, siis mängiti täiesti korralikku hokit. Klubi peamänedžer Ron Francis loodab, et seda suudetakse kogu uue hooaja jooksul teha.

(foto: Chris Seward/Raleigh News)
Hurricanes pole playoffides käinud alates aastast 2006, mil karikafinaal Edmonton Oilersile kaotati. Ent Francis loodab, et tänavaust hooaega suudetakse siiski pikendada. "Playoffidesse jõudmine on igal aastal minu eesmärgiks," lausus mängijana Pittsburghis kaks korda karika võitnud Francis eile ilmunud intervjuus. "Arvan, et meil on selleks võimeline meeskond. Vajame kutset tantsule. Sinna pääsedes võib kõike juhtuda."

Tuleval ööl läheb hooaja avamängus Nashville Predatorsile vastu enamjaolt sama koosseis, mis mullu. Hurricanes vajab peamänedžeri eesmärkide täitmiseks seda, et mitmed vennad end kokku võtaks (vaadates eelkõige Eric Staali suunas) ja hakkaksid oma potentsiaali kohaselt mängima.

Eesmärk on ambitsioonikas, kuid Francis mõistab ka seda, et selleni pole lihtne küündida: "Ma ei ole naiivne. Tean kui raske see on. Vaid üks meeskond võidab karika ja ligi pooled kogu liigast - 14 meeskonda - ei jõua üldse playoffidesse. Tean kui raske see on, aga liigas valitseb võrdsus ning mitmed mängud otsustatakse ühe väravaga."

Ühe väravaga kohtumised on Hurricanesi jaoks väga tuttav teema. Eelmisel hooajal oli neil tervelt 40 sellist matši ehk praktiliselt pooled. Neist suudeti aga võita vaid 13.

Francis loodab, et uuel hooajal õnnestub rohkem selliseid mänge enda poolele kallutada: "Loodetavasti on meil sel aastal rohkem õnne ja lõpetame üheväravalistes mängudes õigel poolel."

Kommentaarid