Capitalsi Mike Green: "Praegune meeskond on minu aja parim."

Washington Capitals on üks kaheksast meeskonnast, kes on viis päeva enne põhihooaja lõppu endale playoffide koha kindlustanud. Idakonverentsi tipust on jäädud kaugele, aga lõpumängudele võib siiski enesekindlalt vastu minna. Vähemalt kui uskuda Mike Greeni sõnu.

(foto: skysports.com)
29-aastane kaitsja, kes on Capitalsis mängimas 10. hooaega, jagas nädalavahetusel antud intervjuus meeskonnale rohkelt kiitust, öeldes: "Tegu on ülekaalukalt parima satsiga, mis meil kokkuvõttes on olnud. Minu kümne aasta jooksul kindlasti."

Kõva kompliment arvestades, et Capitals võitis hooajal 2009/10 121 punktiga põhiturniiri. Toona aga kukutas Montreal Canadiens pealinna klubi playoffide avaringis välja. Seega võimalik, et Green näeb satsil potentsiaali just otsustavate mängude mõttes. Capitals pole alates aastast 1998, mil Detroit Red Wingsile finaalseerias alla jäädi, playoffides 2. ringist kaugemale edenenud.

Võimalik ka, et Green räägib mesijuttu lihtsalt selleks, et endale lepingupikendus saada. Üllataval kombel jäi temaga hooaja jooksul uus kontraht sõlmimata.

Samas toetavad Capitalsi mitmed statistilised näitajad. Koos New York Rangersi ja St. Louis Bluesiga ollakse ainsad meeskonnad, kes on nii keskmise väravate arvu kui vähim sisse lastud väravate poolest esikümnes. 25.3%-ga ollakse liiga parim ülekaalus mängiv meeskond. Nüüd tuleb seda taset hoida mängudes, mis on kõige tähtsamad. Lisaks tuleb loota, et väravavaht Braden Holtby, kes on senisest 80-st mängust löönud kaasa 71, pole ära küpsetatud.

"Ta on teinud suurepärase hooaja ja kui me tahame sel kevadel kuhugi jõuda, siis vajame tema poolt kindlasti suurt panust," on Holtby kohta öelnud kaitsja Matt Niskanen.

Kommentaarid