Rangers kindlustas põhiturniiri võidu, Kings vajus katastroofi äärele

Eelmisel suvel Stanley karika omavahel ära jaganud New York Rangersil ja Los Angeles Kingsil on tänavu olnud vastupidised saatused. Rangers jätkab lammutamist ning New Jersey Devilsi vastu kindlustati oma ajaloo 3. Presidentide trofee. Kingsile meeldib playoffide joone kohal hüpelda ja valale poole jäämine kisub üha reaalsemaks.

(foto: Julio Cortez/AP)
Rangers alistas Devils 4-2. Meeskonnal on nüüd 111 punkti. Iseenesest võib selleni küündida ka Anaheim Ducks, aga kõik tiebreakerid on Rangersi kasuks. Alain Vigneault hoolealused võivad väga hea emotsiooniga playoffidele peale minna, sest kui Rangers viimati põhiturniiri parimana lõpetas, siis saadi ka Stanley karikas endale. See oli hooajal 1993/94. Kuigi üldine statistika on Presidentide trofee võitjate suhtes veidi jahe.


Aga nagu Vigneault pärast Devilsi alistamist ütles - põhiturniiri parimaks ei ole lihtne saada. See on esimene proovikivi, mis näitab ära, kas meeskonnas on sisu või mitte.

Devilsi vastu tehti oma töö võimsalt ära. Nii esimene kui ka viimane kolmandik võideti 2-1. Pealevisked olid lõpuks Rangersi kasuks 40-21. Avakolmandiku ülekaal oli 19-4! Superhoos oli Kevin Hayes, kes lõpetas 1+2'ga. Rangersi ründemängu ei häirinud isegi see, et Mats Zuccarellole anti vaba päev.


Edasistest mängudest - neid on kavas veel kaks - saab Rangers otsida klubi rekordit. Seni on selleks 112 silma, mis tuli just sel kuldsel hooajal 93/94.

Samal ajal peab Kings otsima playoffide kohta. Läinud ööl kaotati Edmonton Oilersile 2-4. Tegu väga ootamatu punktideta jäämisega arvestades seda, et eelmise 27 vastasseisu puhul oli Kings normaalajal alla jäänud vaid korra.

Oilers võitis viimased kaks kolmandiku skooriga 2-1. Matt Fraseri poolt tuli kaks kolli. Esimese neist sai ta kirja teise kolmandiku alguses. Tänu Jake Muzzini ülekaalu väravale haaras Kings siis veel sabast kinni, aga õiget särtsu polnud. Võimalik, et kätte maksis ka väravavahi valik. Darryl Sutter andis võimaluse Martin Jonesile, kes sai alates märtsi algusest jääle alles kolmandat korda. Ta suutis 21-st pealeviskest tõrjuda vaid 18.


Kingsi edestab divisjonikaaslane Calgary Flames nüüd kahe punktiga ning Winnipeg Jets kolme silmaga. Homme ootab ees suurlahing, kui Calgaryt külastatakse. Kingsil ei pruugi aga enam selle mängu võidust piisata. Kui Flames alistab pärast seda matši Jetsi ning Kings lõpetab hooaja edukalt kodus San Jose Sharksi vastu, siis on mõlemal sama palju punkte. Erinevad tiebreakerid on Flamesi kasuks. Sel juhul peab Kings lootma, et Jets ei suuda oma järelejäänud mängudest - lisaks Flamesile ka võõrsilmatš Colorado Avalanche'iga - üle ühe punkti võtta.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 5 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Saarlaste vägev viimase kolmandiku tulemine - saadi välja 1-4 seisu pealt - sai kurva lõpu, kui Jaroslav Halak lasi väga nutuse värava vaid loetud sekundid enne normaalaja lõppu. Tulemus tähendab seda, et Islanders peab endiselt veel oma playoffide koha broneerimisega ootama. Ilusa mängu tegid mõlema meeskonna kaptenid. Claude Giroux viis kahe väravaga Flyersi 2-0 ette, samas kui John Tavares jõudis 1+2'ga karjääri parimat tähistava 83 silmani. Lisaks skooris kaks tükki Islandersi Anders Lee ning koos Tavaresega pääses kolme punkti klubisse Flyersi kaitsja Mark Streit, kes korjas oma silmad söötudest.

Ottawa Senators 4 - 3 (LA) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Normaalaja võit oleks tähendanud seda, et Penguinsil olnuks playoffide koht garanteeritud. Selle suunas hakati ka väga tempokalt liikuma, kui Sidney Crosby avas juba 10. sekundil skoori ning avakolmandikust võeti kaasa 3-0 edu. Paraku sulas see aga lõpuks ära. 3-3 tuli Mike Hoffmani poolt tühja väravaga veidi vähem kui kaks minutit enne normaalaja lõppu. Lisaajal lõpetas oma mängu teisega kohtumise ära Mark Stone. Esimest korda Senatorsi ajaloos päästsid kaks kollanokka sedamoodi mängu. Stone on nüüd viimases viies mängus teinud kuus kolli. Temast on saanud esimene kollanokk pärast hooaega 2005/06, kes hooaja jooksul mitu 7-mängulist punktiseeriat kokku pannud. Üheksa hooaega tagasi tegid selle ära Aleksandr Ovetškin ja Brad Boyes. Senators tõusis playoffide võidujooksus Penguinsist vaid ühe punkti kaugusele. Penguins oli viimati 3-väravalise edu põhihooajal maha mänginud viis aastat tagasi.

Detroit Red Wings 3 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Gustav Nyquisti ja Pavel Datsjuki viimase kolmandiku väravad aitasid Red Wingsi ülitähtsa võiduni. Sellest küll ei piisa veel playoffide koha kindlustamiseks, aga meeskond võib ennast nüüd selgelt kindlama tunda kui paar päeva tagasi.

St. Louis Blues 0 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

30 tõrjet teinud Ondrej Pavelecist sai Jetsi/Trashersi ajaloos esimene puurivaht, kes järjestikustel päevadel nullimängud teinud. Ülitähtsa võidu kindlustas Chris Thorburni värav.

Chicago Blackhawks 1 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Devan Dubnyk tegi 32 tõrjet, Wild sai 11. järjestikuse võõrsilvõidu (vaid üks on liiga rekordist puudu) ning kindlustas ka kolmandat hooaega järjest playoffide koha. Viimasel kahel aastal on just Blackhawks nad konkurentsist lülitanud. Tänavu domineeris ka Blackhawks omavahelisi esimesi mänge, aga koos Dubnykiga on Wild viimased kaks võitnud. Enne Dubnyki saabumist oldi üldse kaheksa punkti kaugusel wild-cardi kohast!

Colorado Avalanche 3 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Patrick Roy meeskond röövis eht patrickroylikult võidu - pealevisked 42-23 Predatorsile. Avalanche on pingevabalt väga hästi mängimas. Predators pole samas pärast playoffidesse pääsu kindlustamist saanud mitte ühtegi võitu - kirjas on neli järjestikust kaotust.

Calgary Flames 3 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Hooaja esimeses neljas omavahelises kohtumises kindlalt tappa saanud Coyotes pakkus seekord kenasti konkurentsi, aga lõpuni ei suudetud kaasas jõlkuda. Viimase kolmandiku keskel otsustas mängu saatuse Sean Monahani 31. koll. Vaid Aleksandr Ovetškin ning Max Pacioretty on temast tänavu rohkem võiduväravaid teinud. Avavärava skoorinud Johnny Gaudreaust on 23 kolliga saanud Flamesi viljakaim kollanokk pärast hooaega 1989/90.

Kommentaarid