Lightingu peatreener on Drouini panusega rahul

Kõige muu kõrval on põhihooaja lõpusirgel põnev jälgida seda, kellest saab liiga uustulnukate seas enim punkte toov mängija. Johnny Gaudreau ja Filip Forsberg on selle osas pidamas pingelist heitlust. Enne hooaja algust arvati, et ka Jonathan Drouin asub selle au nimel heitlema, kuid Tampa Bay Lightingu noorukil on võrreldes hetkeliidri Gaudreauga täpselt kaks korda vähem punkte.

(foto: thescore.com)
Drouin on 67. kohtumisega kogunud 30 silma. Neist vaid kolm on olnud väravad. Tegu ei ole kindlasti selliste numbritega nagu paljud temalt ootasid, aga Lightingu peatreener Jon Cooper noore mängumehe vähese produktiivsuse pärast ei muretse.

"Jonathan Drouinist sirgub suurepärane mängumees, aga 19-aastasel poisil on keeruline NHL-i tulla ja koheselt kanda kinnitada," rääkis Cooper eile antud intervjuus.

2013. aasta drafti 3. valik on tänavu Lightingu poolt olnud justkui vati sisse mässitud. Tema keskmine mänguaeg on napilt üle 13 minuti ja ei ole harvad olnud juhud, kui Cooper on ta lihtsalt koosseisust välja jätnud. Samas pole tal oma hoolealusele midagi ette heita.

"Olen jälginud tema arengut ja võin öelda, et ta on täiesti erinev mängija võrreldes aasta algusega. Jonathan õpib liigat alles tundma," lisas Cooper.

Drouini kehva väravatesaaki võib ehk põhjendata lihtsalt halva õnnega. Vaid 4.2% tema pealevisetest on väravateks osutunud. Kollanokkade seas 26 kolliga väravaküttide edetabelit juhtival Mike Hoffmanil on see näitaja 14.2%.

Kui Colorado Avalanche lasi mullu Drouini endisel meeskonnakaaslasel Nathan MacKinnonil koheselt amokki joosta, siis Lighting on oma supertalenti selgelt ettevaatlikumalt suhtumas. Ja ega kiirustamiseks pole ka põhjust. Lõppude lõpuks on meeskond kõigest hoolimata jahtimas mitmeid põhihooaja tiitleid.

Drouini hooaeg ei erine ka palju Lightingu superstaari Steven Stamkose esimesest aastast. Hooajal 2008/09 hoiti Stamkose rolli samuti väiksena (keskmine mänguaeg alla 15 minuti) ja nüüdseks kuue hooajaga kolm 50 väravaga aastat kirja saanud ründaja kogus kollanokana vaid 46 silma.

Kommentaarid